Árhullám a Felső-Tiszán

2010. december 26. 12:01

Árhullám indult a Felső-Tisza folyóin - tájékoztatott Kató Sándor, a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság védelemvezető-helyettese.

2010. december 26. 12:01

A szombaton lehullott átlagosan harminc milliméter csapadék miatt folyamatosan emelkedik a Felső-Tisza folyóinak vízszintje, s nőtt a belvízzel borított területek nagysága - tájékoztatott vasárnap a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság védelemvezető-helyettese.

Kató Sándor közlése szerint árhullám indult el a térség folyóin: a Lónyai-főcsatornán másodfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe, s folyamatosan emelkedik a térségi vízfolyások vízszintje. A Tisza Vásárosnamény alatti szakaszain mindenhol készültség elrendelésére készül a vízügyi igazgatóság, a vízállások ezeken az árvízvédelmi védvonalakon meghaladják az elsőfokú szintet. A Krasznán a jelenlegi elsőfokú készültséget másodfokúra emelik, de ez a riasztás lép majd érvénybe várhatóan a Túron és a Szamoson is - tette hozzá a szakember.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!