MSZP: Hol az új gázszabályozás?

2010. november 19. 16:22

Magára hagyta a kormány a gázfogyasztókat - vélik a szocialisták. Józsa István szerint félő, hogy a különadót az érintett cégek áthárítják a fogyasztói árakba.

2010. november 19. 16:22

Józsa István az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának szocialista alelnöke  pénteki sajtótájékoztatóján a gázárstop megszüntetését nehezményezte. A politikus kiemelte: nincs kész az október 15-re ígért új árszabályozás, sem a szintén őszre ígért új energiastratégia. A gáz árszabályozásáról nincs rendelet, nincs új törvény, de még biztosnak tekinthető közlemény sincs - tette hozzá.

Józsa szerint lehetséges, hogy a különadót az érintett cégek áthárítják a fogyasztói árakba, és ezzel a fogyasztók fizetik meg a Fidesz-kormány döntéseinek az árát. Az MSZP szerint a kormány magára hagyta a fogyasztókat a fogyasztókat a fűtési szezon kezdetén.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2010. november 20. 11:53
"Magára hagyta a kormány a gázfogyasztókat - vélik a szocialisták." Miért mi a túrót kellett volna tenniök? Az utóbbi nyolc év legkisebb mértékű áremelése, ráadásul a kisfogyasztókat védik. A nagyok áthárítják, kire a védett kisfogyasztóra? Hogyan? Ez az áthárítás a vesszőparipájuk. Ha mondjuk egy bevásárlóközpont áthárítja a vevőkre a különadót, nyilván nem egy termékre terheli, hanem nagyon sokra. Javaslat: ne vegyünk meg egyszerre mindent!
miloka
2010. november 20. 11:22
"A szocik szerint burkolt gázár emelés folyik." Tényleg elvtelentársak? Mindenki magából indul ki. Különben meg jobb lenne, ha ebben a témában lapítanának mint a kutyagumi a fűben.
atila68
2010. november 20. 08:01
"Hol az új gázszabályozás?" Napirenden. Be kellene járni dolgozni.
trust
2010. november 20. 07:30
"Magára hagyta a kormány a gázfogyasztókat - vélik a szocialisták." Nagy kár, hogy nem sopánka mondotta ezt, az ő szájából hallani érdekesebb lett volna! Szocik, jobb lenne, ha mélyen hallgatnátok, mint a sír!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!