Devecser Orbánra vár

2010. november 19. 11:23

Az iszapkárosultak kéthetes ultimátumot adtak a miniszterelnöknek: amennyiben nem tart lakossági fórumot Devecseren, félpályás útlezárások várhatóak. A kormányszóvivő hangulatkeltésről beszél.

2010. november 19. 11:23

A devecseri iszapkárosultak december elsejéig felfüggesztik tüntetéseiket, ám amennyiben a miniszterelnök eddig az időpontig nem tart a településen lakossági fórumot, akkor az emberek megkezdik a - korábban már kilátásba helyezett - félpályás útlezárást - jelentette ki Csenki Géza a tüntetések szervezője.

A devecseriek, a kolontáriak, valamint Somlóvásárhely lakosai elégedetlenek az állami kártalanítás menetével, ezért terveztek péntekre félpályás útlezárást a 8-as főúton - ám ezt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság elutasította. A devecseriek ezért két héttel elhalasztják az akciót. Csenki Géza szerint Orbán Viktort a lakossági fórumon szembesíteni akarják teljes kártalanításra vonatkozó ígéretével, valamint tájékoztatni szeretnék őket problémáikról.

Nagy Anna kormányszóvivő a szerveződő tüntetésekkel kapcsolatban elmondta: a károsultak között a Zöld Baloldalhoz köthető hangulatkeltés folyik Devecseren, ők szervezik a tüntetéseket is. A kormányszóvivő szerint Orbán Viktor maga fogja eldönteni: elmegy-e a helyszínre. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője arra emlékeztetett, hogy a miniszterelnök folyamatosan tájékozódik a katasztrófa történéseiről.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly
2010. december 13. 11:35
gillag74 2010.november 19.16:23 Kérdezlek! Ki nem akadályozta meg 2010 november 24-én kiadott ellenőrzési dokumentációjával, hogy az egészséget károsító lúgot tovább ne (- NE TOVÁBB -) engedjék a tározóba? Ehhez kizárólag a Közép-dunántúli Környezetvédelmi , Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek volt közvetlen joga, de kötelessége is! Tudod te, hogy mi történt a dokumentáció átadás-átvételkor a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség és a MAL Zrt között? Melyik bíróság mondta ki, hogy ki a \"hibásbűnös\" a tározó falának kiomláa miatt?! Kerülhetsz még te is hasonló élethelyzetbe! Kíváncsi lennék, hogy éreznéd magad, mondjuk egy hozzád tartózód és életed munkájának egy perc alatt elvesztésével?
Öreg
2010. november 21. 20:51
Mellesleg: a devecseri polgármester azért volt felháborodva, hogy az utlezárásra készülő tüntetők nem a károsultak soraiból valók. És ez a bizonyos Géza mindenütt sorban állt, ahol kapni lehetett valamit, pedig nem volt rá jogosult. Bizony uszitás ez a javából. Az se zavarta volna őket, hogy az utlezárás kizárólag az iszapot szállitó teherautókat akadályozta volna. TALÁN AZT AZ IDŐT, AMIG OTT AKARTAK ÁLDOGÁLLNI, A DOLGOZÓ ÖNKÉNTESEK SEGITÉSÉRE FORDITANÁK !!!
miloka
2010. november 19. 18:56
Kedves citoyenünk!! Most ez szándékos provokáció akar lenni a részéről, vagy tényleg ennyire......??? Akár egyik, akár másik, azért jó lenne a realitások talaján megmaradni!!! Mikor is történt a katasztrófa? Csak nem október elején?? Most ugye november közepe van! Gondolja, hogy ennyi idő alatt mindent meg lehet oldani, kármenteni és újjáépíteni, védelmi töltést megépíteni? Néhány hőbörgő úgy gondolja, hogy a kormánynak kötelessége őket kártalanítani, a mi adóforintjainkból. Pedig jó lenne, ha tudnák, hogy ez nem kötelesség, hanem jó szándékú segítségnyújtás. Amíg az iszapot nem szállítják el nem lehet kárfelmérést csinálni. Utána jöhet az újjáépítés, a támogatások nyújtása, a kártalanítás.
várúr
2010. november 19. 18:49
Szánalmas, miken képes rugózni egynémely polgártárs. Kutya nem bántotta a kurvaanyázó chartás tüntetőket, közvetlenül a parlament melett süvöltő jobbikosokat és így tovább. Az országos összefogás és az azonnali kormányintézkedések ellenére sikeresen heccelt pár tucat devecseri sok vizet nem zavarna, de az iszapszállítást nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!