Brüsszelben tárgyal a magyar kormány

2010. november 16. 09:03

Uniós bővítésről, romapolitikáról, környezetvédelemről és klímapolitikáról is szó lesz szerdán Brüsszelben, ahol a magyar kormány és az Európai Bizottság együtt ülésezik a 2011 első félévében esedékes magyar EU-elnökség előkészítéséről. Barroso szerint az unió komoly eredményeket vár a soros magyar elnökségtől.

2010. november 16. 09:03

Az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar delegáció tagjai lesznek a kormánytagok, több államtitkár, valamint olyan állami vezetők, akik európai uniós kérdésekkel foglalkoznak - mondta Nagy Anna kormányszóvivő a tanácskozás részleteiről. A miniszterek, illetve államtitkárok az együttes munkaülés után külön szekciókban folytatnak majd megbeszéléseket az illetékes uniós biztosokkal.      

Szó lesz gazdasági és pénzügyekről, információ- és energiapolitikáról, szociális ügyekről, környezetvédelemről, klímapolitikáról, külpolitikáról, valamint bel- és igazságügyi kérdésekről. Téma lesz az uniós bővítés és az egységes romapolitika kialakítása. A kormány az EU-elnökséghez kapcsolódó technikai megoldásokról is tájékozódik, és egyeztet az állandó képviselet munkatársaival.      

Szerda délután Orbán Viktor közös sajtótájékoztatót tart majd José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével. José Manuel Barroso október 12-én Pécsett úgy fogalmazott: „Magyarország rendkívül ambiciózus EU-elnökségi programot határozott meg; az unió komoly eredményeket vár a soros magyar elnökségtől”. Kitért arra is, várják azt a találkozót, amelyet november 17-én tartanak, amikor Orbán Viktor és a kormány tagjai Brüsszelbe látogatnak.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. november 17. 19:01
Milyen értelmes feje van a képen az alcsútinak, csak úgy sugárzik az ész meg az értelem. Reszkess EU !
gross
2010. november 16. 17:38
Tudtommal még cska egy trio program van, a részletes elnökségi programot decemberben mutatjuk be.
civilina
2010. november 16. 12:30
Miniszterelnök Úr! Rázza gatyába ezt az enervált társaságot!
magnamater
2010. november 16. 10:49
Ami a romapolitikát illeti, alighanem némi aggódásra lesz okunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!