Boldogabbak a szlovákok a magyaroknál

2010. november 11. 15:41

Sokkal gyakrabban boldogok a szlovákok, mint a magyarok. Sőt, egy EU-s felmérés szerint északi-szomszédaink még az uniós átlagnál is boldogabbak.

2010. november 11. 15:41

Az Eurobarometer idén februárban–márciusban készített egy felmérést az egyes EU-országok polgárainak lelki egészségéről. Ennek alapján boldogság tekintetében a magyarok jócskán elmaradnak az európai átlagtól.

Arra a kérdésre például, hogy az elmúlt hónapban milyen gyakran érezte magát boldognak, az „állandóan” és „az esetek többségében” válaszok átlaga 61 százalék volt, míg a magyaroknál csupán 50, a szlovákoknál viszont 67 százalék. Ugyanerre a kérdésre a „ritkán” és „soha” kategóriát a magyarok 22 százaléka jelölte meg, a szlovákoknak csak 6 százaléka, az uniós átlag pedig 8 százalék volt.

A felmérés szerint boldogság tekintetében mindegyik visegrádi állam Szlovákia mögött kullog, de még olyan országok is, mint Ausztria, Belgium vagy Spanyolország. A legboldogabbak a hollandok, az írek és a finnek.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaducsa
2010. november 12. 11:07
"Boldogabbak a szlovákok a magyaroknál" "Ez nem hiba: ez cél." (Makovecz)
crm114
2010. november 11. 20:42
Ezek csupa kemény statisztikai adatot szolgáltató, állati objektív, tudományos felmérések ám.
marko11
2010. november 11. 16:59
A magyaroknál nem csak a szlovákok (voltak) és nem csak most boldogabbak. Nézzük meg, hogy mit hozott a rendszerváltás egy átlag (nem magyar!) k-európai országnak: 1. Megnyíltak a határok! 2. Megteltek áruval az üzletek! 3. Minden felnőtt, állampolgári jogon, megkapta (rész)tulajdonát, a korábbi állami tulajdonból. Milyen újdonságot hozott nekünk a rendszerváltás? Másfél millió ember megkapta - no nem a résztulajdonát, hanem - a munkakönyvét! ( Ők aztán tényleg "szabadok" lettek!) Ja, és az előző irigyelt évtizedeinket - az szdsz vezetésével - lehazudták Románia, NDK stb. szintjére!
röviden
2010. november 11. 16:56
Ha szlovák lennék, én is minden reggel boldogan nyugtáznám, hogy még mindig megvan az országom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!