Betiltatná a Kuruc.info-t a SZEMA

2010. november 19. 19:48

Szalai Annamáriához fordul petíciójával a Szabad Emberek Magyarországáért Párt, nyílt levelükben rámutatnak: az oldal rendszeresen megsérti az etnikai, kulturális és vallási kisebbségek, elsősorban a zsidóság és a cigányság, valamint a homoszexuálisok jogait.

2010. november 19. 19:48

A liberális Szabad Emberek Magyarországért párt felszólította Szalai Annamáriát, az NMHH elnökét, hogy „haladéktalanul kezdeményezze a Kuruc.info azonnali és végleges hatályú betiltását” - írja az Index. A párt honlapján megjelent nyílt levél szerzői kifejtik, hogy az aláírók ugyan fontosnak tartják a szólásszabadság intézményét, azonban megengedhetetlennek tartják, hogy erre a szabadságjogra hivatkozva egyre többen terjesztenek „a demokráciát veszélyeztető, alkotmányellenes, aljas indulatokat keltő anyagokat, felhívásokat”.

Az aláírók szerint a Kuruc.info rendszeresen megsérti az etnikai, kulturális és vallási kisebbségek, elsősorban a zsidóság és a cigányság, valamint a homoszexuálisok jogait. Levelükben kiemelik, hogy a portálon rendszeresen közölnek a Holokausztot tagadó írásokat, illetve idézik Hitler szavait.

A Niedermüller Péter és Derdák Tibor által megírt petíciót eddig többek között Csordás Gábor író, Halmai Gábor alkotmányjogász, egyetemi tanár, Lendvai L. Ferenc filozófus, Máté András filozófus, tanszékvezető egyetemi docens, Ranschburg Jenő pszichológus, Ungár Klára közgazdász és Wessely Anna szociológus is aláírta.

Összesen 257 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. november 22. 11:45
Semmilyen betiltásnak nem vagyok a hive, bár egy két balos beirót: mocskos nyugdijas jelszót hangoztatót- szivesen kizárnék a fehér emberek közül. A véleménynyilvánitást nem, de a stilust szankcionálnám!
kérdés
2010. november 21. 09:36
Minden olyan portál, ahol az érzelmek szításával és célzottan egy közösség gyengeségeinek a megbélyegzésével foglalkoznak, kirekesztést eredményez és megosztást. Az érzelmi manipuláció melegágya. Arra pedig semmit nem lehet építeni, nemhogy nemzetet összetartani. Csak ellenségeskedést, háborúzást. Lehet, hogy az élet harc, de semmit nem lehet azon nyerni, ha nem a valódi ellenséget, a szegénységet, a butaságot, az igazságtalanságot győzzük le, hanem megszemélyesítjük s az ellen naponta uszítunk, fegyvert rántunk. A fórumok világában elmerülteknek javaslom, hogy gondolkodjanak el, milyen arányban képviseli a tőkét és az ország lakosságát a cigányság, vagy a beletörődésen kívül más viselkedést nem ismerő lakosság? Elhiszem, hogy itt túlnyomóan hiperaktív tanultak foglalkoznak a saját identitásukkal, de észre kellene venni, hogy nem mindig, nem mindenben ez a reprezentáns. Kicsit összetettebb az ország és a világ. Pl. az országnak nem a cionista, anticionista a fő problémája. Amíg a kuruc és tsai csak arra jó, hogy olajat öntsön a tűzre, addig semmit nem lehet érdemében megoldani. Az a módszer, hogy megbélyegzem azt, aki problémás, soha nem a helyes megoldáshoz vezet. Esterházy mit ér el ominózus versével? Mit a kuruc.infó? Az egyre tökéletesebb megosztást. Az valóban, majd kiindulási, tárgyalási alap lehet. Egy kimerítő, legatyásító háborúskodás....után.
t34
2010. november 21. 08:05
Szünteted ám a kurvanyád, nem a mi kurucinfónkat...
wartog
2010. november 21. 07:00
Bábi néne boszorkány a 2.em 2-ből följelentést írt a rendőrségre közbotrány okozásáért mert a szemben lévő fiatal házaspár állítólag mindenféle csúfságot művel és ő ezt nézni kénytelen.Na kiszállt a bizottság és kérdik hát nem is lehet odalátni, akkor hogy é?No menjen csak bé a spejzba oszt álljon föl a hokkedlira, akkor jól lehet mindent látni. Hát ennyit a kuruc info-ról. Azok a népek akik amúgy nem állhatják valamér' a zsidót meg a cigányt, ezután sem fogják az tutti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!