Bekeményít az APEH

2010. november 23. 11:30

Gyorsítja a behajtást az APEH - írja a Magyar Nemzet. Magánszemélyek jelenleg 160 milliárd forinttal tartoznak az államnak.

2010. november 23. 11:30

A Magyar Nemzet információi szerint az APEH új informatikai hálózatot fejlesztett ki. Ennek segítségével a jövőben gyorsabban emelheti le a köztartozást felhalmozó személyek bankszámláiról a be nem fizetett adót - a rendszer már egy hónapja működik.

„A pénzintézeteknek törvényi kötelezettségük, hogy azonnal jelentsék, ha egy cég számlát nyit náluk, a magánszemélyekkel kapcsolatos banki információkat azonban az APEH eddig nehézkesen szerezte meg, mert papíron levelezett a bankokkal” - mondta el Várszeghi György, az adóhatóság végrehajtási főosztályának vezetője.

A magánszemélyek jelenleg 160 milliárd forinttal tartoznak az államnak - az új rendszer segít a köztartozások gyorsabb behajtásában. Egyelőre nem állnak kapcsolatban az összes bankkal, de a főosztályvezető-helyettes bízik abban, hogy hamarosan csatlakoznak a hálózathoz a pénzintézetek.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
phaidros
2010. november 23. 16:07
Valami miatt nem beszél senki arról, hogy az állam május óta nem fizet a cégeknek. Ellenben az APEH csődeljárást indít. A csődeljárás lényege, hogy az államtól megpróbálja behajtani a pénzt, teljesen reménytelenül. Közben a vállalkozó ugye becsődölt. Korrekt, messzire mutató, értelmes eljárás. Mégis hogy a faszomba fizessek Áfa-t, ha nem fizet az önkormányzat, kórház, stb? És hogyan fizessem az embereimnek nemhogy a fizetését, de a járulékait is? Az erről szóló indexes cikket két óra alatt leszedték - gondolom csak úgy lecsúszott mert senki sem olvasta.
Machiavelli
2010. november 23. 13:05
APEH munkavállalók száma 15.000, a VPOP állománya meg 4.000. Az összesen 19.000. Rendőrből csak 18.000 van állítólag. Ha megyénként nézem, akkor cirka 1000 apehos jut megyénként. Kurvasok!
Karcsi75
2010. november 23. 12:50
Eddig mi a f@xot csináltak b@sszák meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!