Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Állami kézbe kerülhetnek a kórházak

2010. november 04. 16:00

Megkezdődnek a tárgyalások a kórházak állami kézbe adásáról - közölte az egészségügyi államtitkár. Bemutatták az egészségügy átszervezéséről szóló vitaanyagot is.

2010. november 04. 16:00

Megkezdi a tárgyalásokat a kormány azokkal a fenntartókkal, akik állami kézbe kívánják adni egészségügyi intézményeiket - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön, a Világgazdaság által szervezett egészségügyi konferencián. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter ehhez hozzátette: a kórházakon kívül ez az iskolákra és a szociális ellátó otthonokra is vonatkozik.

Szócska nem közölt számot arról, hány kórház kerülhet állami irányítás alá. Azt viszont elmondta, hogy a felelőtlenül gazdálkodó intézményeknél az állam be fog avatkozni. Úgy fogalmazott, „2010 a túlélés éve, 2011 pedig a fenntartható átrendeződés éve lesz” az egészségügyben. Hozzátette: még az idén kezdeményezik egy konszolidációs koordinatív testület felállítását, amely felügyelni fogja a kórházak konszolidációját.

Réthelyi Miklós miniszter a konferencián bemutatta az egészségügy átszervezésnek programjáról készült vitairatot, melynek címe „Újraélesztett egészségügy – Gyógyuló Magyarország”. Az anyagot társadalmi vitára bocsátják. A miniszter cáfolta az Index azon korábbi értesülését, miszerint Szócskát meneszthetik az egészségügyi államtitkárság éléről.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nalbant
2010. november 05. 16:08
morfondir Teljesen igazad van. Az, hogy nem publikusak a részletek, lehet, hogy az az oka ( majdnem biztos), nehogy még idő nap elött elgáncsolják, amolyan jó magyar szokás szerint. Azután meg meg kell vivni még egy komoly harcot, mert jó lenne, ha megértené már mindenki, hogy az egészségügy nem az orvosokról, hanem a betegekről szól elsősorban. Ehhez a harchoz csak erőt és föleg kitartást kívánok Szócska Miklósnak és csapatának.
Tikva
2010. november 04. 22:00
Szócska Miklós biztos jó tanárember és orvos..,de,hogy ebben a posztban totális impotenciáról tett tanubizonyságot,ez is tény...egy éve legalább egy éve tudja,mi lesz a feladat és mind a mai napig nem volt egy értelmes,használható koncecionális mondata...ezt sem magától találta ki,hanem a kormány többi tagja sietett a segítségére...ennyit a tanárok gazdasági rálátásáról,szemléletéről...
morfondír
2010. november 04. 16:27
Itt volna az ideje. Állami cégekbe regionálisan összevonni. Egy beszerzés, nagy rabat, radikálisan csökkentett simli, 2,5-3,5x orvosi és nővéri fizetés.
hórics
2010. november 04. 16:22
Ezek a "fasiszták" még a végén rendet tesznek! Hajrá Viktor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!