A Károlyi-szobornál tüntetnek az antifasiszták

2010. november 21. 11:55

Vasárnap délután három órakor a Károlyi-szobornál demonstrál több antifasiszta szervezet, tiltakozva a Jobbik keddi tüntetésén történek ellen. A rendezvényen a tervek szerint felszólal Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke, Márton László író és Tamás Gáspár Miklós filozófus.

2010. november 21. 11:55

Károlyi Mihály szobránál demonstrálnak vasárnap délután három órakor antifasiszták. A rendezvényen az Antifa - Új Spartacus Liga tüntet a Magyar Demokratikus Charta és a Mazsihisz támogatásával. A demonstráción a tervek szerint Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke, Márton László író és Tamás Gáspár Miklós filozófus mond beszédet.

A szervezők várják mindazokat, akik méltósággal és tisztelettel kívánnak emlékezni Károlyi Mihályra. A demonstráció résztvevői egyúttal a nyílt történelemhamisítás és az antiszemita szoborgyalázás ellen tiltakoznak.

Mint ismeretes, kedden a Jobbik tüntetett Károlyi Mihály szobornál a kormány ellen, ám a rendezvényen résztvevők „Én felek Trianonért” feliratú táblát akasztottak a szobor nyakába, a fejére pedig kipát tettek.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2010. november 21. 21:31
Azért óvatosan feltennék egy kérdést.Ha Károlyi történetesen nem zsidó származású lett volna,akkor is ilyen felhajtás lenne?
logo
2010. november 21. 20:08
Károlyi Miháhy, egy magyargyűlölő sztálinista aljadék volt. Jó barátja Edvard Benesnek, és a szintén hazaáruló Jászi Oszkárnak; "A Károlyi-házaspár maga is társutas lett, és aktív segítséget nyújtott a szovjet propagandagépezetnek. Rendszeresen írtak cikkeket a kor igen befolyásos divatdiktátora, Lucien Vogel által elindított párizsi Vogue magazin számára, amely a sztálini Szovjetunió szócsöve lett. Vogel fényűző vidéki rezidenciájában erotikus fűtöttségéről is híres nemzetközi szalont működtetett, amely nyitva állt vezető sztálinista értelmiségiek, divatos baloldaliak, kalandorok és kémek előtt egyaránt. Katinkáék is gyakorta megfordultak ott. A magazin szervezésében és felkérésére a harmincas évek elején két hónapos körutazást tettek a Szovjetunióban." Átkozott legyen, az emléke!
küllő
2010. november 21. 19:31
Ezt a sok "értelmiségi" zsidózást olvasná Szalay "független" Annamária, nem biztos hogy büszke lenne a fajtatársaira. Mert szánalmas ez a fröcsögő sötétség ami árad ezekből a magas színvonalú megszólalásokból.
habarcs123
2010. november 21. 19:30
Azért látszik hol a lopott pénz.Szinte több a biztonsági őr,mint a bérrettegő!Nem semmi pénzbe kerülhetett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!