19 évre ítélték a kiskunlacházi gyilkost

2010. november 22. 12:43

Ítéletet hirdet a Pest Megyei Bíróság a kiskunlacházi gyilkosság ügyében. P. Józsefet a bíróság 19 év fegyházra ítélte. A bíró szerint a férfi bűnös egy rendbeli erőszakos közösülés és egy rendbeli emberölés továbbá egy rendbeli kifosztás bűnében. Korábban, a bizonyítékok feltárása után a férfi részletes beismerő vallomást tett, de tagadta a szándékosságot.

2010. november 22. 12:43

Hétfőn délelőtt ítéletet hirdetett a Pest Megyei Bíróság a kiskunlacházi gyerekgyilkosság ügyében. Ennek értelmében P. Józsefet 19 év fegyházra ítélték és tíz évre eltiltották a közügyektől. A bíró szerint a férfi bűnös egy rendbeli erőszakos közösülés és egy rendbeli emberölés továbbá egy rendbeli kifosztás bűnében.

Mint ismert, 2008-ban Kiskunlacházán brutális megfojtottak és megerőszakoltak egy mindössze 14 éves kislányt. H. Nórára egy napos keresés után, a település központjától alig száz méterre lévő kiserdőben találtak rá. A gyilkosság helyszínétől három utcányira lakó P. József a gyilkosság után hónapokkal, 2009. júniusában került csak a hatóság látókörébe. A bizonyítékok feltárása után a férfi részletes beismerő vallomást tett, de tagadta a szándékosságot. Ezután előzetes letartóztatásba helyezték.

A férfi ügyvédje perbeszédében az emberölés alapesetének megállapítását, valamint védencének az erőszakos közösülés és a kifosztás vádak alóli felmentését kérte. Ruzsbaczky Nóra az után érvelt az enyhébb büntetés mellett, hogy a vád képviselője életfogytiglant kért a vádlottra. A bíróság végül 19 év fegyházra ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyektől P. Józsefet.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2010. november 23. 11:04
Kedves e_r! Nem tudom hogy hoztad ki ezt a levezetést abból, amit én írtam. Természetesen nem így látom a dolgot!!! Azonban, amit írtam, az egy objektív tény.Nem szabadott volna úgy nevelni, hogy természetesek legyenek számára azok a körülmények, amik miatt elérte a vég.Nem lehet megkerülni a szülői felelősséget-sem általában,sem konkrétan HN esetében! Ha megengeded, értek egy kicsit a dologhoz (nem elkövetői oldalról) és többek között azzal is tisztában vagyok, hogy viktimológiai (áldozat-tani)szempontból mik a kiemelt rizikótényezők.Márpedig egy éji órán, egy néptelen utcán, egy magányos és ráadásul szép gyerek - időzített bomba!! Nagyságrenddel több volt a veszélye annak, ami be is következett, mintha uram bocsá' azt mondják otthon: kislányom, max éjfélre (még ez is igen liberális!) itthon vagy, és valamelyikünk megy érted,megvárunk a dizi előtt! Nekem speciel két kamaszlányom van, és meg se fordulna a fejemben, hogy másként tegyem! Eztán meg különösen nem! Üdvözlettel: 56október
Ricochet
2010. november 23. 01:53
Ha csak rajtam múlna a dolog, holnaptól már lehetne akasztani, mint a szaloncukrot...
Ricochet
2010. november 23. 00:29
A képen a kommandós beleröhög a kamerába, a gyilkosnak meg szeme se rebben... Elkúrt egy világban élünk, emberek!
56október
2010. november 22. 21:24
Lehet itt polemizálni fanszőrzetről és egyébről, de a szülők és az áldozat iránti legnagyobb tisztelettel és kegyelettel bátorkodom megjegyezni: Ha a szülők számára nem természetes, hogy ez a 14 éves gyerek éjjel kettőig bulizik, utána meg az utcán flangál - Horák Nóri még ma is élne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!