Ivády otthagyhatja az LMP-t

2010. október 19. 17:42

Kedden tárgyalta az LMP frakciója Ivády Gábor ügyét, de döntést még nem hozott. Ivády két napon belül dönthet arról, hogy megvárja-e a testület határozatát, vagy önmagától kilép a képviselőcsoportból vagy lemond mandátumáról.

2010. október 19. 17:42

Sajtóhírek szerint tavasszal, az országgyűlési választások első fordulója után Ivády Gábor, az LMP egyetlen polgármestere közel félmillió forintot kapott egy magánszemélytől, de a pénzt nem fizette be a pártkasszába. Ezt követően az LMP etikai bizottsága kizárta a pártból, de fellebbezése után a politikai tanács megrovásra változtatta a döntést.

Ivády Gábor a keddi frakcióülésen történtekről  azt mondta, egyelőre nem született döntés. A politikus továbbra is visszautasít minden sikkasztással kapcsolatos vádat vagy hogy saját célra tett volna el pénzt. Ezekért a vádakért peres úton kér majd elégtételt. Jövőjéről egyelőre ő maga sem döntött, de valószínűleg két napon belül határoz majd róla. Mint fogalmazott, vagy megvárja a frakció döntését, vagy maga lép ki a képviselő csoportból, esetleg a mandátumáról is lemondhat.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Diocles
2010. október 19. 20:19
Itt az LMP-nek a politikai racionalitás és az elvek között kell választani. Ivádyt emiatt valszeg egyetlen más pártból sem zárnák ki, de elég röhejes lesz, ha pont az LMP néz el egy ilyen "csínytevést". Ezért nem lehet más a politika, vagy komolyan veszik magukat, és nem lesznek így jelentős párt, vagy pedig eleve ugyanúgy építkeznek, mint a többiek.
Babilen Tatarszkij
2010. október 19. 18:33
Ha kizárják vagy kilépésre kényszerítik Ivádyt, azzal az egyik (ha nem a) legtehetségesebb emberét veszíti el az LMP, aki eddig az egyik legfőbb ellensúlya volt a párton belül a budapesti liberális, radikálzöld, buzipárti csoportnak. Ráadásul helyi szinten is egy ötletes, sikeres, és ami szintén fontos, országszerte ismert figura.
Übermayer
2010. október 19. 18:00
hát ennyit az LMP vidéki platformjáról
johnnycage
2010. október 19. 17:51
1. Eredetileg arról szóltak a hírek, az a baj, hogy Ivády egy gyanús cégtől fogadott el kampánypénzt. 2. Utána pontosítottak, hogy az a baj, hogy Ivády a pénzt nem adta oda a pártnak. Tehát, ha jól értem, az a baja az LMP-nek, hogy a gyanús cég gyanús pénzét nem ők kapták meg, hanem Ivády? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!