Devecser: indul a kárfelmérés

2010. október 26. 09:28

A héten felbecsülik a Devecseren lebontásra ítélt 225 ház katasztrófa előtti értékét. A polgármester szerint a cél a károsultak értékarányos kárpótlása, vagy cserelakás biztosítása.

2010. október 26. 09:28

Toldi Tamás, Devecser polgármestere a stop.hu-nak elmondta: az igazságügyi szakértők kedden látnak hozzá a lebontásra ítélt 225 ház kárfelméréséhez. A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara szakemberei a hét végéig az összes házról elkészítik a tételes felmérést.

Fontos, hogy az ingatlanokat nem piaci forgalmi értéken becsülik fel, hanem az ingatlanok iszapkatasztrófa előtti értékeit próbálják megbecsülni. A szakértői jelentés lesz az alapja annak a kártérítési folyamatnak, amely során a bontásra ítélt ingatlanok tulajdonosai az egyéni értékbecslés alapján értékarányos kártérítést, vagy cserelakást kaphatnak egy újonnan épült lakóparkban, esetleg egy másik településen” - mondta el Toldi Tamás.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. október 26. 11:46
ez így baromság a bankoknál lévő értékbecsléseket kéne elfogadni, akkori értéket határozták meg a gond az, hogy az új ingatlanokra vajon át lehet-e vezetni az esetleges jelzálogot, a hitelezettek mihez kezdenek - láttuk, hogy voltak olyanok, akiknek a két autója, a kisteherautója a garázsban fullon elöntve vörösiszappal egymás hegyén hátán összetörve, a gépek, szerszámok szintén.... a földek a környéken el vannak öntve szintén vörösiszappal - miből fognak élni a környéken?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!