Varga: Voltak csontvázak!

2010. szeptember 13. 09:43

A tényfeltáró bizottság vezetője cáfolta Bajnai Gordont, aki szerint nem maradtak csontvázak az idei költségvetésben. Varga Mihály ugyanakkor pozitív tételekről is beszélt.

2010. szeptember 13. 09:43

Varga Mihály a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában hétfőn elmondta: amennyiben - ahogy Bajnai Gordon állítja - tényleg nem lettek volna csontvázak a költségvetésben, akkor a hiány májusban nem lehetett volna az egész évre tervezett összeg 114 százaléka.

Varga cáfolta Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter állítását is, miszerint a tényfeltáró bizottság nem kommunikálja a pozitív tételeket. A bizottság vezetője elismerte ezek létezését, ezek közé tartozik a szén-dioxid kvóták értékesítései, vagy az állami rendszerbe visszalépett magán-nyugdíj pénztár tagok befizetései.

A Standard & Poor’s a hétvégén visszaminősítette Magyarországot a befektetőiből a spekulatív kategóriába. Erre a miniszterelnök-helyettes a következőképp reagált: a bankadó fájdalmas lehet a bankoknak, ám a kormány enélkül nem tudja vállalni az IMF-fel, az EKB-val és az EU-val kötött 2008-as szerződések teljesítését.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. szeptember 14. 14:06
börtönbe a felelősökkel!!
Badellaman
2010. szeptember 13. 22:34
Még hogy csontvázak...Lenne néhány kérdésem: miből fedezi/fedezte a fidesz többek között a gázártámogatás, és a különböző vállalkozásokat érintő adóterhek csökkentésére vonatkozó bevétel-kieséseket az államháztartási-hiány tekintetében!? Csak nem csontvázakból? Mert ugyebár Bajnaiék költségvetésébe mindezek szerepeltek...nem lenne egyszerűbb azt mondania Orsósnak,hogy hát gyerekek elcsesztük, mert a nagy adakozás közepette több kiadás lett mint azt vártuk...bár egyszerűbb visszafelé mutogatni, de remélhetőleg a zemberek ezt hamarosan megunják,és szembefordulnak a Viktátorral és csapatával!
hogyne
2010. szeptember 13. 15:42
A legtöbb pénzt szerintem Budapestből vették ki, arra pedig mire fény derülhetne...
hogyne
2010. szeptember 13. 15:41
Az MSZP-sek nagyon mentik az irhájukat, gondolom jó pár iratot is eltüntettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!