Tévéostrom: Gyurcsány kétszer telefonált

2010. szeptember 01. 10:36

Szabadfi Árpád volt országos rendőrfőkapitány-helyettes a tévéostrom ideje alatt két alkalommal beszélt telefonon Gyurcsány Ferenccel, aki nem utasított, ám elvárást fogalmazott meg.

2010. szeptember 01. 10:36

Szabadfi Árpád egykori országos rendőrfőkapitány-helyettes a parlament 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottságának ülésén elmondta: a tévészékház 2006-os ostroma alatt kétszer konzultált telefonon Gyurcsány Ferenccel.

A volt miniszterelnök Szabadfi szerint utasításokat nem adott, ám megfogalmazta azt az elvárást, hogy a székházat minden törvényes eszközzel védjék meg. A második telefonbeszélgetésre akkor került sor, amikor a tüntetők bejutottak az MTV épületébe.

Szabadfi tábornok a szóban forgó időpontban Bene László országos főkapitányt helyettesítette. Elmondta: az őszödi beszéd utáni időszak olyan traumát okozott neki, amit máig nem hevert ki. Az erőszakos eseményekről nem voltak előzetes információk birtokában.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2010. szeptember 01. 20:26
A címfotóhoz egy találós kérdés...Mi hiányzik gy.f. szájából?:))
szonja91
2010. szeptember 01. 16:49
Hazug banda az egész MSZP!!
hori77
2010. szeptember 01. 15:12
gyurcsány egy hazug! a börtönben a helye!
csak én
2010. szeptember 01. 14:27
Történelemből, és haditechnikából elégtelen itt sok mindenkinek!!! Az akart polgárháborút aki felfújta az öszödi beszédet és rohamoztatta a tv székházat. Ha ott lőnek -és ez volt a cél- akkor egyértelműen kitör a háború. Na ezért nem engedték lőni a rendőröket, viszont egy ilyen méretű támadást máshogy nehezen lehet kivédeni! A hab a tortán: olyan sztorit kitalálni, hogy azt okoljuk agresszióval aki ellen támadunk. És ezt utána addig mondogatni, amíg mindenki így nem hiszi. Ez mesteri, és ördögi egyben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!