Telepekkel oldaná meg a romabűnözést a Jobbik

2010. szeptember 01. 14:26

„Közrendvédelmi telepekkel” oldaná meg a cigánybűnözést a Jobbik - mondta Szegedi Csanád. A kettős kordonnal körbevett területen rendőri, illetve csendőri felügyelet mellett élhetnének az emberek. Vona Gábor pártelnök szerint az elmúlt húsz évben csődöt mondott a cigányság integrációja.

2010. szeptember 01. 14:26

A Jobbik a cigánykérdésnek nevezett probléma rövid távú megoldása érdekében „közrendvédelmi telepekre” zárná a „közrendet veszélyeztető egyéneket”, továbbá települési csendőrségeket és önfenntartó börtönöket hozna létre - mondta Szegedi Csanád, a párt EP-képviselője szerdán.

A Jobbik elsőként Miskolcon szeretne létrehozni egy minta közrendvédelmi telepet. „A kettős kordonnal körbevett területen rendőri, illetve csendőri felügyelet mellett élhetnének az emberek, akik csak regisztrálva hagyhatják el az este 10 óra után kijárási tilalom alatt álló telepet” - fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatón részt vevő Vona Gábor pártelnök szerint az elmúlt húsz évben csődöt mondott a cigányság integrációja, ezért a cigány gyerekek bentlakásos taníttatására van szükség. Vona szerint az esetek többségében a szegregáció lenne a leghatékonyabb nevelési módszer.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arma Gedeon
2010. szeptember 02. 10:07
Végre kezdi magát összeszedni a Jobbik a sok balfaszkodás után... Miskolcon és környékén hoz pár szavazatot az ötlet és józan körülmények köztött átgondolva, fonomjtva valamilyen szinten meg is kellene valósítani. Kellemetlen, hogy I. Viktor Urunk, aki közben magánhadseregre is szert tett és koronázására készül, talán személye elleni támadásnak is érzi a dolgot cigányképűsége miatt. Nem fogja hagyni élni a Jobbikot...
egykettő
2010. szeptember 02. 01:31
Ez egy ócska kampányfogás. Jobb helyeken persze ilyesmivel inkább szavazatokat veszítenek, mint nyernek. Igazából nem is érthető, miről beszélnek pontosan. Csak azokat zárják táborba, akik konkrétan megzavarták a közrendet? Ez nem sokban különbözne a jelenlegi FIDESZ "szigorítjuk a törvényeket, erősítjük a rendőrséget" tendenciától. Miért lennének jobbak ezek a táborok, azonkívül, hogy kampányolni lehet velük? Ha nem csak a törvényszegőket zárják táborba, akkor mi a táborbazárás alapja? Családdal együtt? Bőrszín alapján? Cigánytelepeket? Aki komolyan gondolja, hogy MÁSOKAT is telepre zárna a konkrét közrendsértőkön túl, az azért gondolkozzon el egy pillanatra. A fradistákat miért nem zárjuk táborba? A részegeket? A Jobbikosokat? Ezek között mind van közrendet veszélyeztető. Egy apró törvénymódosítás, és másnap te is táborlakó leszel. Persze aki ilyen marhaságnak tapsol, az nem is érdemel jobbat. Aztán élete végéig gondolkodhat, hogy most a rács melyik oldalán is van.
At_
2010. szeptember 02. 00:31
...azon gondolkozom, vajon mi volt a szerkesztő szándéka ennek a fotónak a közlésével. Vajon a cigányoknak a civilizált környezetbe való beilleszkedési képtelenségét kívánta kifejezni? Vagy inkább azt, hogy a többségi társadalom által létrehozott tárgyi kultúra és épített környezet a maga rideg letisztultságával képtelen arra, hogy alapvető emberi hajlandóságoknak (mint pl. az éhség csillapítása) bárhol és bármikor helyet adjon? Hogy az úgynevezett civilizáció mindent csak a maga helyén és a maga idejében enged művelni? Hogy pl. egy folyosón legfeljebb ülni, állni, sétálni és dohányozni szabad, de nagyobb étkezést lebonyolítani már nem? Az már "koszos", "illetlen", "civilizálatlan"? Lázadás? A rend kigúnyolása? Érdekes és elgondolkodtató ez a kép. (egy csóró filozófia szakos) ;)
At_
2010. szeptember 01. 23:47
Érdekes, hogy ez a téma ilyen rengeteg kommentet szül, és hogy ezt a "kérdést" ennyire sürgetőnek állítják be egyesek. Az ember már-már hajlamos elhinni, hogy cigány származású bűnelkövetők egész hada fenyegeti az ország lakosságát. Azután megnézi a statisztikákat és az ORFK top100-as körözési listáját, és megdöbbenve látja, hogy a legveszélyesebb bűnözők nem romák. Megzavarodik. Vajon a nemzet jólétét féltő párt miért nem ezeket az embereket kívánja kizárni a társadalomból, miért a származás és a bőrszín alapján kíván egyes magyar állampolgárokat a jogi eljárásban szigorúbb büntetéssel sújtani, mint másokat? Vajon miért gondolja, hogy az Állampolgársági Törvény azon rendelkezése, miszerint senkit nem lehet az állampolgárságától önkényesen megfosztani, nem érvényes a cigány származású állampolgárokra? És vajon miért gondolja azt (ami nyilvánvaló ellentmondás), hogy a társadalomból való kizárás hatékony útja a társadalomba való beilleszkedésnek? És vajon miért van, hogy láthatóan egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ehhez hasonló ötletek? József Attilával talán azt lehetne válaszolni, hogy azért, mert "Tőke és fasizmus jegyesek. Minden külön értesítés helyett." a gyors és radikális megoldások hívei lassan újra előállnak az "Endlösung"-gal ("végső megoldással")
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!