Szobrot állítanának az emberi méltóságnak

2010. szeptember 17. 18:47

Az Emberi Méltóság Tanácsa szobrot állítana Budapesten az emberi méltóságnak. Az alkotás azt szimbolizálná, hogy a magyarság elkötelezett az emberi jogok és az emberi méltóság iránt.

2010. szeptember 17. 18:47

Lomnici Zoltán volt főbíró, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke elmondta: tavaly novemberben adott ki egy nyilatkozatot, amelyhez a parlamenti pártok, a történelmi egyházak és csaknem 16 ezer magánszemély csatlakozott. A gondolat egyik eleme, hogy egyrészt az emberi méltóság tiszteletére, másrészt a XX. századi diktatúrák áldozatainak emléke előtti közös főhajtásra hívja fel a magyarságot.

Ezt követően decemberben merült fel a gondolat, hogy egy emléktáblát kellene állítani azért, hogy ne legyen megosztott az emlékezés a diktatúrák áldozataira, és hogy a magyarság üzenjen Európának abban a tekintetben is, hogy elkötelezett az emberi jogok és az emberi méltóság iránt.

A tanács szerint az emlékmű Magyarországon ugyanolyan jelkép lehetne, mint az amerikai Szabadság-szobor. A tervek szerint egy, másfél év múlva készülne el. A szobrot közadakozásból szeretnék létrehozni.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2010. szeptember 18. 18:42
Jaj, nemááár! Elegem van ebből a sok fellengzős, üres f@szságból!
amok
2010. szeptember 18. 15:39
És remélem az Emberi Méltósággal szemközt az Emberi Hülyeség is szoborba lesz öntve.
Ricochet
2010. szeptember 18. 10:02
Hát amin keresztül ment ez a nép, simány lehetne ez az egész egy mega szoborpark.
sky.net
2010. szeptember 18. 09:47
még egy szobrot is az emberi méltóságnak ? a performance dömping épp elég nem ? aluljáró hajléktalanokkal , utcakép koszos rongyokban fetrengő hajléktalanokkal ,háttérben üresen álló üvegpalota kiadó irodákkal ...ettől cizelláltabb önkifejezése annak ahogy az emberi méltóságot kezeli ez a szadesz világ amit 89 ben definiáltak ,,, nem is kell...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!