Özönvíz Kondoroson

2010. szeptember 12. 13:50

A Békés megyei Kondoros nagyközségre hatvan, egyes területeken nyolcvanöt milliméter csapadék hullott vasárnapra virradó éjszaka. Három házba a víz be is tört.

2010. szeptember 12. 13:50

Dankó Béla, a település fideszes polgármester elmondta: „A hatalmas esőzés miatt hajnal óta felvonultak a térség és Kondoros önkéntes tűzoltói, a katasztrófavédelem és a helyi települési szolgáltató intézmény munkatársai, akik azóta folyamatosan küzdenek az elöntések ellen.”

 
A vízelvezető csatornák nem bírtak a megnövekedett vízmennyiséggel a mélyebben fekvő településrészeken, így szivattyúkkal próbáltak segíteni a helyzeten. Az elöntött házakból vasárnap délelőttre sikerült elvezetni a vizet, tájékoztatott Dankó, aki reméli: nem kell kitelepíteni a lakókat. „Ha mégis sor kerül erre, akkor az önkormányzat el tudja helyezni az érintett családokat” - tette hozzá. Elsősorban a mélyebben fekvő, mintegy ötven ingatlan kertjét öntötte el a víz.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!