Nem kapja vissza fizetését Simor

2010. szeptember 08. 13:03

Mindenképpen vonatkozik Simor Andrásra a bérplafon, akkor is, ha az EU jogsértési eljárást indít a kormány ellen. Szijjártó Péter így reagált a Magyar Nemzet azon információja, miszerint a jegybankelnök panaszlevelet írt az EU illetékes szervének fizetése csökkentése miatt.

2010. szeptember 08. 13:03

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kijelentette: Simor András jegybankelnökre akkor is vonatkozik a kétmilliós fizetési plafon, ha az Európai Unió gazdasági bizottsága jogsértési eljárást indít a magyar kormány ellen. Mint közölte, a bérplafon a költségvetési szféra egészére vonatkozik, és ezért a kormány álláspontja szerint harmonizál az uniós jogszabályokkal. Megismételte Orbán Viktor kormányfő keddi szavait, miszerint akkor is vonatkozik a bérplafon mindenkire, ha „valaki Brüsszelig szalad panaszkodni”.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Student
2010. szeptember 08. 20:02
A Szijjártó Petinek és csapatának üzenném, hogy nem pofázni kell simor bandi fizetéséről, hanem cselekedni. Van 2/3-ad, van felhatalmazás, van lehetőség, állítólag akarat is van a részükről. Igazából nem értem mi a probléma...
Öreg
2010. szeptember 08. 17:07
Bajresz! Mindent lehet. Gondolj csak arra, hogy a Ságváryval tüzharcba kerülő csendőrök nem a törvények szerint jártak el? A komcsik fütyültek a régi törvényekre. Hatóságot törvényesen szolgáló alkalmazott eszerint sérthetetlen kellene legyen, mégis futószalagon hozták a halálos itéleteket. Sőt: 56 után még az akkori törvényeket sem vették figyelembe a vérbirók, -ezért történtek a rehabilitálások- kéjjel hozták a halálos itéleteket. Persze őket nem itélte el senki, mert a dolgaik tévedések voltak és elévültek. A sortüzek is elévültek. Ebben az országban eddig a ballib/korábban komcsi/ törvényeket ugy csürték csavarták, ahogy akarták. Egyébként is: jól fogalmazott törvényekkel ki lehetne rugni a közéletből- és az illegitim hatalomból- aki bármikor állam elleni , vagy az államot és polgárait kárositó- cselekedeteket követett el. A 2/3 ezt lehetővé tenné, persze számitani kell rá, a a baloldali és liberális sajtó diktaturáról, fasizmusról, rasszizmusról és még durvább dolgokról cikkezne és atűz informátoraik olyan gazemberek lennének, akiknek már nem sikerül itthon tényezőnek lenni. /Lengyel, Bauer, Heller,Ágh, Oszkó,Bajnai,,stb-hogy ne a még politikában szereplőket soroljak/
magnamater
2010. szeptember 08. 15:56
Vajon Magyarországnak van é egy Nemzeti Bankja, vagy a Nemzeti Banknak van országa, s mindkettő a Simor András zsebében van? És a Simor kinek a zsebében van? Mivel érdemelte ki a külföldi segítséget? Azonnali hatállyal el kell bocsátani, s kivizsgálást kell kezdeményezni ellene! Sohasem fogunk kilábalni nehéz helyzetünkből, amíg azMNB élén olyan ember áll, aki szembefordúl a Magyar Állammal, és idegen érdekeket szolgál.
Öreg
2010. szeptember 08. 15:00
A kormány tegye a dolgát, azért szavaztam- sokadmagammal, a többséggel- rá. A jogászok meg dolgozzanak ,meg a fizetésükért és találják meg a törvényes utat, ahol Simor madárrá válik. Ugyanugy találják meg a módját, hogy a Szilvási féle brigantik jelenjenek meg a parlamenti vizsgálóbizottságok előtt. A 2/3-al a törvényalkotás lehetősége adott, és lesz még leagább egy párt, amelyik megszavazza. Hajrá, mert türelmetlen vagyok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!