Lenin-szobrok a közigazgatási minisztériumban

2010. szeptember 15. 17:54

Közel kétszáz, a munkásmozgalmi időket idéző műtárgy került elő a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épületeinek raktáraiból. A műtárgyakat a minisztérium a Szoborpark Múzeum rendelkezésére bocsátja.

2010. szeptember 15. 17:54

Összesen 194 darab, a munkásmozgalmi időket idéző műtárgy került elő a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épületeinek raktáraiból a tárca elmúlt két hónapban végzett leltára alapján.

A tárca szerdai közleményében közölte: „a rendszerváltás után húsz évvel a hivatalos állami intézményekben számos Lenin-szobrot, illetve hasonló témájú festményt és fotót tároltak. A műtárgyakat a minisztérium a Szoborpark Múzeum rendelkezésére bocsátja”.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. szeptember 16. 17:05
A kommunista mult relikviáiból annyit hagynék meg, mint a Nemzeti szocialista multból. A többit összetörni! Ezek emlékéhez is rengetek szenvedés és vér tapad.
Öreg
2010. szeptember 16. 17:05
A kommunista mult relikviáiból annyit hagynék meg, mint a Nemzeti szocialista multból. A többit összetörni! Ezek emlékéhez is rengetek szenvedés és vér tapad.
Finta László
2010. szeptember 16. 15:33
"Országos tavaszi nagytakarítás" - emlékszik még valaki a néhai MDF 1990-es választási plakátjára? Örülök, hogy húsz évvel az első szabad választás után végre megtalálták a gipszlenineket, és kiebrudalják őket a közszféra raktáraiból. Vajon 1998 és 2002 között miért nem volt idő kutatni a pincékben? Vagy akkor nem adtak rá felhatalmazást a Zemberek?
Mormogi Papa
2010. szeptember 15. 21:36
Megfelelő szobrot a megfelelő helyre... Amúgy egy jóbarátom egyszer megrendelt volna párszáz Lenin szobrocskát (büszt) valamelyik ASzSzK-tól, ottjártakor. A szoborüzem (!) marketingosa (mellesleg kicsit másképp hívták anno) megkérdezte tőle, minek annyi szobor. Ő azt felelte, van Pesten egy céllövöldéje... Aztán a tolmáccsal - aki előbb ösztönösen fordított, aztán magától is megriadva bambán bámult - elhúztak... Nem mellesleg: hogy lehet Balatonőszödön ma is Rajk László utca??? Ha balra fordulsz a sarkon, ott "az üdülő" oldalbejárata... Talán a lakók sokallják a papírmunkát? Nincs ott harminc ház se, átvállalhatná az önkormos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!