Kiélezett a helyzet Szegeden

2010. szeptember 28. 10:24

Az Origo összefoglalta déli nagyvárosunk választások előtti politikai trendjeit. Szegeden ma is kiegyenlített az MSZP-Fidesz erőtér. Az őszi kampányba Orbán Viktor is beszállt.

2010. szeptember 28. 10:24

Szegeden kiélezett kampányküzdelem tapasztalható az önkormányzati választások előtti utolsó napokban is, hiszen itt egyáltalán nem lefutott a játszma - tudható meg az [origo] összeállításából.

A déli városban a regnáló szocialista Botka László az újonc fideszes B. Nagy László versenyeznek a polgármesteri székért. A városi kampányban még Orbán Viktor miniszterelnök is segíti a helyi Fidesz-potentátot. A kormányfő a szegedi Rádió 8-ban azt mondta: „Olyan embereket kell választani, akikkel a kormány együtt tud működni”. A lap szerint Orbán részvétele jelzi a szegedi választás fontosságát.

A fideszes jelölt közvetetten megígérte a város harmadik hídjának megépítését is: „Ha úgy fog alakulni a helyzet és lesz változás, akkor lesz hidunk”. B. Nagy László egyik legfőbb érve, hogy kormánypártiként könnyebb lehet fejleszteni a várost. Botka EU-forrásokra alapozva fejlesztene, ezért nem tartja problémának ellenzékiségét. A különutas szocialistaként aposztrofált politikus néha az MSZP-kormányokat is kritizálta és jó viszonyt ápol Kósa Lajossal.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2010. szeptember 28. 14:30
A Fidesz Szegeden a saját eszközeivel próbálja legyőzni az MSZP-t. Talán nem mindenki látja, de a lakótelepeken is nagyon komoly kampányba (nekem nem is mindig tetszőbe) kezdett. Pl. a mi körzetünkben már jóval az országgyűlési választások előtt elkezdte felépíteni a mostani önkormányzati képviselőjelöltjét, a kampányban pedig erre az alapozásra épít. A polgármester jelölt is inkább a (lakótelepi) nép nyelvén próbál beszélni. Kíváncsi vagyok, mi lesz az eredmény. Még akár be is jöhet. A mindenütt feltúrt, szinte járhatatlan város, a látványberuházások körüli botrányok is segíthetnek. Mondjuk azt hiányolom, hogy eddig még nem nagyon volt téma a helyi SZDSZ-nek gyakorlatilag az MSZP-be való beolvadása, a stratégiai alpolgármester projektcégekbe ültetett haveri köre.
Diocles
2010. szeptember 28. 12:30
Szeged a legnagyobb tét, és ehhez képest túl kevés figyelmet szán rá a Fidesz. Ha Szegeden veszít a jobboldal, az szimbólikus vereség lesz, ráadásul az MSZP emblematikus alakja fog győzni, aki előtt ezzel a győzelemmel akár a kormányfőjelöltség is megnyilhat.
bogyo01
2010. szeptember 28. 12:12
Hajrá! botka bukni fog!
pierre bayle
2010. szeptember 28. 11:47
Gondolom, mindenki emléxik még, h micsoda kenetes moralizálásokat hallottunk a jobboldalról, amikor az akkor kormánypárti maszoposok ezt a "jaj ne legyünk ellenzékiek" szöveget nyomták. Mosmeg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!