Ítélet születhet a leszázalékolási perben

2010. szeptember 08. 08:18

Több mint hatszáz tanút hallgattak meg a miskolci leszázalékolási perben. A gyanúsítottak akár 300 ezer forintot is fizethettek azért, hogy rokkanttá nyilvánítsák őket.

2010. szeptember 08. 08:18
A nyomozás még 2003-ban kezdődött a miskolci leszázalékolási ügyben: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt hetven embert vádol. A leszázalékoltatásért 100-300 ezer forint fizettek a vádlottak.
 
Az orvosok, a szakasszisztensek és a közvetítők 5-10, míg a visszaélők 5 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak. A tárgyalás több hónapig is elhúzódott, a perben ugyanis legalább hatszáz tanút hallgattak meg.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rothmüller Mortizár
2010. szeptember 08. 12:30
és hány ilyen ügy van még. folyamatban is, és még "ki nem derített állapotban" a rendszert is meg kell változtatni.
morfondír
2010. szeptember 08. 12:08
Meggyőződésem, hogy ennek, bár Mo.-n nem precedensjog van, de igenis jelentősége van. A társadalom ereje nem erre való. Ez a visszaélés rendkívül sok pénzünkbe kerül. Nagyon kiváncsi vagyok, mi lesz az ítélet. Minnél nagyobb nyilvánosságot neki!!! Merci-slusszkulcs, aranynyaklánc, közgyógyellátási igazolvány triász. Súlyos kór!!!!! Közállapotaink igen hű tükre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!