Húszmilliárdra perelik a honvédelmet

2010. szeptember 27. 08:23

Beperelte a Honvédelmi Minisztériumot egy norvég katonai rádiókat gyártó cég, miután - Szekeres Imre jóváhagyásával - a szaktárca egyoldalúan módosított a feltételeken.

2010. szeptember 27. 08:23

A Magyar Nemzet megtudta: a norvég Kongsberg pert indított a Honvédelmi Minisztérium ellen, miután a tárca egyoldalúan módosította a beszerzési szerződéseket. A változtatásokba állítólag Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter is beleegyezett.

Az eredeti megegyezés kilencezer katonai rádió beszerzéséről szólt, ezt módosította a HM négyezer darabra.  A Kongsberg körülbelül húszmilliárd forinttól esett a lépés miatt el. Ilyen esetben a szállítónak kompenzáció járna, ám az erről szóló szerződést 2009 végéig nem írták alá a felek. A cég peres úton próbál jogorvoslatot találni, eddig egy tárgyalás zajlott le az ügyben.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. szeptember 27. 20:11
Szekeres és Vadnai, hogy a nyavalya törjön ki!
gentry
2010. szeptember 27. 10:15
Hogy én mennyire utálom a katonaságot!
kaktusz
2010. szeptember 27. 09:22
Azta.. Komoly radio lehet, nem is gondoltam ilyen dragak ezek a cuccok.. 4 milka egy darab...hm..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!