Feljelentette az ÁSZ az OCÖ-t

2010. szeptember 16. 15:11

Hűtlen kezelés, a számvitel rendjének megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett az Állami Számvevőszék. Az ÁSZ az Országos Cigány Önkormányzat elmúlt másfél éves gazdálkodását vizsgálva talált hiányosságokat.

2010. szeptember 16. 15:11

Az Állami Számvevőszék csütörtökön közölte: a Országos Cigány Önkormányzat 2009. és 2010. első félévi gazdálkodásának vizsgálata során olyan szabálytalanságokat tárt fel, melyek közül több megalapozza a bűncselekmény gyanúját. Így hűtlen kezelés valósult meg az önkormányzat működésével össze nem függő kiadások finanszírozásával, a számvitel rendjének megsértése a számviteli előírások folyamatos és súlyos megszegésével és adócsalás az adófizetési kötelezettségek elmulasztásával.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, csak annyit közölt, hogy az Állami Számvevőszék jelentését és munkaanyagait szakértőikkel közösen még értékelik, a megállapításokkal kapcsolatos álláspontjukat pedig majd hétfőn, sajtótájékoztatón ismertetik.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. szeptember 16. 20:22
Akinek elkerülte a figyelmét, Kolompár Orbánt idéztem, aki az OCÖ ülésén magyarázta, miért került biróság elé./A sikkasztási ügy/ Akkor saját magát- érdekes, az OCÖ röhögés nélkül halgatta- Kinghez, Mandélához és Gandihoz hasonlitotta, akik mind a népükért szenvedtek.
freehckr
2010. szeptember 16. 17:28
Az Állami Számvevőszék csütörtökön közölte: a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2009. és 2010. első félévi gazdálkodásának vizsgálata során olyan szabálytalanságokat tárt fel, melyek közül több megalapozza a bűncselekmény gyanúját. Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke nyilatkozatában a Jobbik haladéktalan feloszlatását sürgette. Az MSZP szóvivője útján közölte, hogy a Jobbik feloszlatásával kapcsolatban megteszik a szükséges lépéseket. Dúró Dóra a Jobbik szóvivője egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, csak annyit közölt, hogy „amennyiben az OCÖ-vel kapcsolatban merülne fel hasonló gyanú, akkor bezzeg mind Kolompár, mind az MSZP meghúznák magukat és mélyen hallgatnának”.
hori77
2010. szeptember 16. 16:49
biztosan nem loptak...
Öreg
2010. szeptember 16. 16:44
Martin Luther King is igy kezdte és Mandéla is ült börtönben. A rasszizmus ellen nem lehet védekezni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!