Cserháti: Várfalon az egészségügy

2010. szeptember 10. 11:17

Az magyar egészségügy helyzetéről tartottak konferenciát csütörtökön, a felszólalók a kormány teljesítményét értékelték. Cserháti Péter helyettes államtitkár elmondta: a szakmának össze kell fognia az előrelépés érdekében.

2010. szeptember 10. 11:17

A magyar egészségügy helyzetéről tartottak csütörtökön vitanapot a szakma képviselői, amelyen Sinkó Eszter közgazdász elmondta: ez a kormány sem készül felvenni a kesztyűt, ugyanis a mai napig nem lehet tudni hogy jutnak-e új források a területnek.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke védelmébe vette a kabinetet, mondván az államadósság akkora terhet ró az országra, hogy nagyon nehéz körülmények között kell lavírozni. Rácz Jenő, a Magyar Körházszövetség elnöke ezzel szemben viszont arra hívta fel a figyelmet a beszállítók türelme véges, hozzátéve: ennél rosszabb már nem is lehetne a helyzet. Paller Judit országos tiszti főorvos az ÁNTSZ-t és az OEP-et megyei kormányhivatalokba integráló reformtervezetet támadta: szerinte ennek végrehajtása ellehetetlenítené az ágazatot.

Cserháti Péter helyettes államtitkár is felszólalt: elismerte, hogy a szakma elvárásai jogosak, de felhívta a figyelmet: az sem kevés, amit eddig a tárca tett. „Vagy együtt halunk meg a várfalon, vagy együtt megyünk tovább” - mondta Cserháti, többek között utalva a fiatal orvosok elvándorlását megakadályozó lépésekre is. Elmondta, formálódik az ágazati reform, amit lehetséges, hogy Semmelweis-programnak fognak nevezni.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2010. szeptember 10. 23:37
Szócska mindezeket tudja, érti, csak nem látom, hogy mozdulna. Hozzáértőtől tudom, hogy akár még a jelenlegi összeggel is meg lehetne oldani az egészségügyet, csak az aránytalanságokat kell megszüntetni. Még azelőtt kéne, mielőtt minden orvos kivándorol. Minimum dupla (közalkalmazotti/alkalmazotti!) fizetéssel. Utána már annyiért sem jön haza.
morfondír
2010. szeptember 10. 16:02
Sinkó Eszter volt főnökét(Szócska Miklós) támadja, ahelyett, hogy think tank módjára viselkedne. Éger István lojális, ahelyett, hogy továbbra is az orvosok képviseletével foglakozna, mint eddig. Rácz Jenő most kórházigazgatóként a térfél másik oldaláról kritizál. A Fidesz által kinevezett ÁNTSZ vezető közigazgatási kifogásokkal jön. Micsoda kupi van itt! Csak a Semmelweiss-program, ne legyen szemmel-versz. Félek tőle, hogy nem lesz több.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!