Budai: Gyurcsány tudott a sukorói törvénysértésről

2010. szeptember 18. 13:47

A miniszterelnöki megbízott szerint a sukorói telekcserét a Pénzügyminisztériumból irányították. Gyurcsány Ferenc tudott arról, hogy a befektetők törvényellenesen, telekcsere útján jutnának a telekhez, így visszaélt hivatali helyzetével.

2010. szeptember 18. 13:47
Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szombati sajtótájékoztatóján közölte, a törvénytelen sukorói telekcserét a Pénzügyminisztériumból irányították. Budai szerint Gyurcsány Ferenc tudott arról, hogy az ügylet csak törvényszegéssel valósítható meg. A befektetők azt kérték, a telket csere útján szerezhessék meg, kizárva ezzel a nyilvánosságot. Budai állításait a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő irataira, valamint az egyik befektető, Joav Blum és jogi képviselője, Bárd Károly közti levelezésre alapozta, amelyeket át is adott az ügyészségnek.
 
Budai egy kézzel írt levelet is említett, amely tartalmazta a sukorói telkek helyrajzi számát. A levelet Árvai Csaba pénzügyminisztériumi főosztályvezető küldte Váry András MNV-igazgatónak. A Pénzügyminisztérium irányító szerepét támasztja alá Bárd Károly Tátrai Miklósnak írt levele is, amelyben az áll, Bajnai Gordon - állításával szemben - már kezdettől fogva ismerte a projektet. Gyurcsány Ferencnek Budai szerint tudnia kellett arról, hogy a telekcsere törvényellenes, így visszaélt hivatali helyzetével.
 
A Központi Nyomozó Főügyészség 2009 áprilisa óta nyomoz sukoró ügyében, de vizsgálódik a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is.

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2010. szeptember 20. 11:32
Mi az ,hogy tudott róla? Nem az a dolga egy ország miniszterelnökének, hogy tudjon egy kiemelt nagyberuházásról? Értékben nagyobb mint a Mercedes. Az Orbán is nyilván ezért találkozgat Blummal.
csak én
2010. szeptember 19. 18:24
Felesleges... Itt is egész pályás letámadás megy, és értelmes ember ezt megunja előbb-utóbb. Miért nem tűnik fel, hogy Gyurcsány ha csak elfingja magát már gázkamrás népírtásról beszél mindenki, de nyilvánvaló jobboldali törvénysértéseket csak megmosolyognak, sőt, válaszra sem méltatnak?! Mindegy, erre sem lesz sok értelmes válasz...
röviden
2010. szeptember 19. 16:24
Velem nem egyszerű, mert én nem szeretem elmondani ugyanazt számtalanszor. Még egyszer: tegnap, 23:13 A feltételezéseihez: ma, 15:14 Szókratésszel -- nem mérem magam hozzá -- szintén nehéz lehetett, ő is csak kérdezett. De vitánk(?) nem is alkalmas a peripatetikus módszer alkalmazására, egyrészt, mert nehéz a bakancsom, másrészt a másik fél részéről is igényelne némi intellektuális erőfeszítést, amitől Ön feltűnően elzárkózik..
röviden
2010. szeptember 19. 15:33
Erre gondolt, maga netvirtuóz? És képzelje, még Dévényi barátja segítségét se kellett kérnem. http://hetivalasz.hu/jegyzet/zavarkeltes-31387/ Most már idézni is tud belőle. Csak előre, fejjel a falnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!