Belső bűnmegelőzés a közszférában

2010. szeptember 10. 10:02

A kormány rendészeti törvénycsomagja kiterjesztené a belső bűnmegelőzés jogköreit: az egész közszféra visszaéléseit e módszerrel vizsgálhatnák.

2010. szeptember 10. 10:02

A rendészeti tárgyú törvénycsomag elfogadása esetén soha nem látott szigorúsággal lehet majd ellenőrizni a hivatásos állományokat, a kormányt és a köztisztviselőket - írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja, a tervek szerint a belső bűnmegelőzési szolgálat jogosítványai kiterjednek majd a teljes közszféra dolgozóira is. A törvény nem csak a bűncselekményeket, visszaéléseket szankcionálná, hanem megbüntetné a munkájukat szakszerűtlenül végző állami dolgozókat is. A legfontosabb esetleges változás talán az lenne, hogy provokálni lehetne a dolgozót a törvénysértésre, jogsértésekre utaló konkrét adat nélkül. 

Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára közölte: elutasítják a javaslatot, hiszen az bűnözőknek tekinti a rendőröket, valamint okot ad az önkényességre is. Bárdos szerint kérdéses, hogy bírók, ügyészek, parlamenti képviselők ellen ugyanakkor miért nem léphet fel a szervezet.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. szeptember 10. 19:00
Ezt Pintér elvtárs egyszer már előadta, arra bíztatva a rendőröket, hogy jelentgessék fel egymást. De hát hulljon a férgese.
hori77
2010. szeptember 10. 13:38
nagyon helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!