Bakuba utazott Orbán

2010. szeptember 14. 08:09

Orbán Viktor az azeri fővárosban a Nabuccót is kiváltható gázvezetékről tárgyal. A miniszterelnök Mihail Szaakasvili grúz elnökkel is találkozik

2010. szeptember 14. 08:09
A miniszterelnök kedden az azeri-grúz-román-magyar energiaügyi együttműködésről szóló csúcstalálkozón vesz részt az azeri fővárosban. Orbán Viktor megbeszélést Ilham Aliyev azerbajdzsáni és Mihail Szaakasvili grúz elnökkel. 
 
A tervezett gázvezetékben Grúzián, a Fekete-tengeren és Románián keresztül szállítanák Közép-Európába az azeri földgázt, a projekt a Nabucco alternatívája lehet.
 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2010. szeptember 14. 23:55
Rég hallottam ekkora baromságot. Az azerigázt belepumpálják a megépülő vezetékbe ami leviszi a fekete tengerig. ott cseppfolyósítják, hogy hajon elvessék valameddig ahol megint belepumpálják egy majdani vezetékbe.Biztos olcsó megoldás. Meg kéne kérdezni a Gyurcsányt, ő jobban értett ehhez a gázdologhoz
medve
2010. szeptember 14. 23:36
Amúgy tényleg egy jó külpolitikai húzás volt.
hillcut
2010. szeptember 14. 13:52
sőt már alá is írta, a Szijjártó meg be is jelentette. éljen az azeri gáz! főleg, ha olcsóbb, mint az orosz.
medve
2010. szeptember 14. 08:57
örülök, hogy aláíruk. Ugyanakkor egy kicsiny kapacitású vezeték lenne, mely biztonságpolitikailag számít, ám gazdasági téren a Nabucco-t nem váltja ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!