Az EU védi Simor fizetését

2010. szeptember 07. 14:47

Jogsértési eljárást helyezett kilátásba az Európai Unió Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága Magyarország ellen, ha a kormány nem áll el Simor András jegybankelnök fizetésének csökkentésétől. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint viszont a kétmillió forintos bérplafon az egész közszférára vonatkozik.

2010. szeptember 07. 14:47

Az Európai Unió Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága felszólította a kormányt, hogy változtasson a Simor András fizetéséről rendelkező új törvényen. A kabinetnek egy hónapja van a reakcióra, ezután a főigazgatóság jogsértési eljárás indítását kezdeményezi az Európai Bizottságnál Magyarország ellen.

A kormány álláspontja továbbra is változatlan - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn kiadott közleményéből, miszerint a jegybank elnökének fizetését havi kétmillió forintban korlátozó intézkedés nem sérti a jegybank függetlenségét. A tájékoztató felhívja a figyelmet arra is, hogy a bérek korlátozását előíró törvény egységes elvek alapján a teljes közszférára vonatkozik, és része annak a 29 pontos csomagnak, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2010. szeptember 08. 11:26
valaki írja már le, hogy mi az a jogsértés pontosan, amit számonkérnek mo-on!
suski
2010. szeptember 08. 08:03
Pár kérdésem van: a drágalátos EU miért nem pereli be Szlovákiát, mert nem engedték be Sólyomot? Hogy betiltották a magyar nyelvet?? Miért nem perelte be az előző kormányt az ipari méretű átverésekért, az orvosoknak ki nem fizetett, bíróságon megnyert ügyeleti díjakért, a szétvert tüntetésekért? Miért nem fizeti az EU bizottsága Simort? Mi van, ha következő 125 milka/hó-ra emelteti a fizetését, akkor sosem lehet csökkenteni? Növelni lehet, csökkenteni nem? Miért nem adóztatja meg a kormány 99,99%-ra a két milka feletti részt? Mi a faszt képzel az Eu, amikor így is utálják már az egész brüsszeli bagázst, a havi 120 ezres számlák mellé 100 ezres fizetést kapó átlagmagyarok körében így akarja népszerűsíteni magát? Mikor fogja már vki beperelni azt a munkaadót, aki olyan fizetést ad dolgozójának, amiből az elemi szükségleteket mint kaja és szállás sem lehet fedezni? Erre jönnek vmi szegénységet sosem látott eus bürokraták, akiknek az a legfőbb bajuk, hogy a magyar jegybank elnöke államcsődközelben csak havi 2 milliót fog keresni a havi 8 helyett...Itt vmi kurva nagy gáz van. A kormánynak vállalnia kell a pert. Mondjuk ügyesebben is csinálhatták volna.
gabuci
2010. szeptember 07. 22:01
A baj az,hogy az eu-ban vannak szabályok, amik tegnap is és holnap is ugyanazok. Nálunk ez sokan nem fogják fel, hogy az élet nem 4 évből áll, amikor jön egy beteg és szaros pártja győzelmét forradalomnak kiálltva fel akarja rugni ezeket, holott ő is ebből gazdagodik. Ezért az egyért volt értelme csatlakozni, mert az eu értékrendjében jobban bízom, mint a hazaiban. Az nem változik 4 évente
Tikva
2010. szeptember 07. 21:44
Ez igen ez már kezelendő...,de itt sajnos nem pusztán fosimor pénzéhségéről van szó...ez az ember már csak egy politikai zombi....Európának úgy tűnik nem szükségeltetik egy erős ,feltörekvő tehetséges nemzet ,mint a magyar...,mindet elkövet,hogy szétzilálja hazánk alakuló egységét és sikerre való törekvését..hát persze, kinek is lenne ez érdeke? a környező szlávoknak?..nos nem. A gazdag gyarmatosító nyugati államoknak,akik térdelő rajttal rohanták le az általunk otthagyott orosz élelmiszerpiacot 1990-ben...nos nekik sem...hát így állunk....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!