A hajléktalanokért tüntettek

2010. szeptember 21. 19:38

A Város Mindenkié hajléktalan jogvédő csoport a Belügyminisztérium épülete előtt demonstrált kedden a minisztérium készülő javaslata ellen. Egy petíciót is átadtak az egyik vezetőnek.

2010. szeptember 21. 19:38

A Belügyminisztérium szeptember elején jelentette meg honlapján az építési törvény tervezett módosítását, miszerint szabálysértést követ el és bírság róható ki arra, aki közterületen lakik, vagy ott alszik. A Város Mindenkié hajléktalan jogvédő csoport szerint ez a törvénytervezet embertelen. A jogvédők a Belügyminisztérium épülete előtt demonstráltak, s egy petíciót is átadtak a minisztérium egyik vezetőjének.

A petíciót átvevő Szaló Péter területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár a szervezet képviselőinek arról beszélt: a kormánynak nem a hajléktalanok kitiltása a célja, hanem a közterületek rendjét kívánja szabályozni. Mint hozzátette, megfelelő lakhatási körülmények megoldásán is gondolkodnak.


 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mimes
2010. szeptember 22. 14:58
Szerintem több megoldás is létezik: - építeni kell kicsi lakásokat (vagy régi kollégiumokat átalakítani, esetleg elhagyott gyártelepeket) (10-16 nm körülieket, kis konyha, kis fürdő, szoba) és biztosítani a rászorultaknak napi mondjuk 4 órás munkát - utca seprés, szemét és levélszedés, külső kerületekben a árokásás, etc etc. Fizetésükből fizetnék a rezsit, és meg lenne az esélyük a kitörésre. - Akik nem élnek a felkínált lehetőséggel, azokat erővel összeszedni, le vinni vidékre, ott is rengeteg olyan munka van, amit senki se csinál meg (a csatorna rendszerek, patakok, folyók kipucolása, ugyan úgy takarítás), mobiltáborokba rakni őket - lenne fedél a fejük felett, kapnának ételt minden nap, és legalább a társadalom hasznára lennének (muszáj lenne dolgozniuk, tetszik, nem tetszik).
gentry
2010. szeptember 22. 13:33
Inkább a hajéktalanok közterületi jelenléte ELLEN kellene tüntetni. Egyébként meg aki ennyire szereti a cfsöveseket, hogy még tüntet is értük, az fogadjon be nyugodtan néhányat belőlük.
orion
2010. szeptember 22. 13:10
Nem kell hajléktalanul tengődni Budapesten. Csak egyszerűbb, mint mondjuk a Hortobágyon. Kezdjünk csak hajléktalanszállókat építeni, azonnal az is idejön, aki eddig máshol volt. És kezdődik újra ... A város mindenkié, persze-a befogadóképessége határáig.
Huba
2010. szeptember 22. 12:52
De csak ha elolvasnátok a Nol cikk címét ami be van linkelve...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!