Transparency: Gyengül a demokrácia

2010. augusztus 10. 10:24

A nemzetközi jogvédő szervezet aggályosnak tartja pártpolitikusok kinevezését a kormányzat ellensúlyaként szolgáló köztársasági intézmények élére.

2010. augusztus 10. 10:24

A Transparency International nemzetközi jogvédő szervezet nyílt levelet intézett az államfőhöz, illetve a miniszterelnökhöz. Alexa Noémi ügyvivő szerint a PSZÁF által korábban bennfentes ügylet miatt megbüntetett Juhász Miklós nem alkalmas a GVH élére.

Az ügyvivő szerint magas szintű pozíciókba kizárólag feddhetetlen embert szabad jelölni, ők már az ÁSZ-elnök kiválasztásakor is tiltakoztak. A Transparency szerint az is aggályos, hogy pártpolitikusok kerülnek a kontrollintézmények élére, hiszen az ő objektivitásuk kérdése.

A folyamatból a szervezet szerint a kontrollintézmények gyengülése következik, ami a demokratikus intézményrendszer gyengülését is magával hozza, nem lesznek ellensúlyok a túlhatalam ellen.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kündü
2010. augusztus 10. 22:03
Transzparens Zsidó Gecizmus Előretolt Fellazító Diverzáns Szervezet...:((
gillag74
2010. augusztus 10. 21:43
A 2006 -os események után még tovább tud gyengülni a demokrácia?GYurcsányék "demokráciája" alatt a transparency nem látott,nem hallott, és nem beszélt!!!ÉRDEKES.
slomovicz
2010. augusztus 10. 21:24
Az ügyvivő szerint magas szintű pozíciókba kizárólag feddhetetlen embert szabad jelölni, ők már az ÁSZ-elnök kiválasztásakor is tiltakoztak. A Transparency szerint az is aggályos, hogy pártpolitikusok kerülnek a kontrollintézmények élére, hiszen az ő objektivitásuk kérdése. Ó- istenem. Hol késtek Önök- az éji homályban- kedves jogvédők, amikor a D 209- es ügynök került miniszter elnöki pozicióba? Hol voltak, Önök a szlovák nyelvtörvény kapcsán?
drienovác
2010. augusztus 10. 17:05
az elmúlt 8 évben egyetlen pártkatona se került egyetlen pártatlan intézmény élére sem kiss alkotmánybíró se mint pártkatona tette, amit tett a dialógus csoport tagjai ellen, mint a felsőoktatási intézmények pécsi független párttiktára, hanem magánszemélyként... alkotmánybírói kinevezése a TI teljes egyetértése mellett történt... hogy az olyan bankszakmai nagyságokról, mint simor elvtárs, a forint őre, ne is beszéljünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!