Tízezreket zárhatnak rács mögé

2010. augusztus 31. 14:59

Pintér Sándor belügyminiszter szerint évente tízezres nagyságrendű lehet a tulajdon elleni szabálysértési ügyekben megszülető bírósági ítéletek száma, ennyi embert zárhatnak rács mögé. Eddig többnyire pénzbírsággal sújtották a kis értékű lopások elkövetőit.

2010. augusztus 31. 14:59

Pintér Sándor kedden a külképviselet-vezetői értekezleten elmondta: bár az elmúlt években csökkent a bűncselekmények száma, a közbiztonság a választási kampány egyik legfontosabb témája volt. Ennek oka, hogy előzőleg a tulajdon elleni szabálysértések értékhatárát húszezer forintra emelték, ráadásul az ilyen ügyekben a jegyzők jártak el, így a kisebb cselekmények megtorlatlanul maradtak.

Hangsúlyozta: e helyzet felszámolásáért döntöttek úgy, hogy a tulajdon elleni szabálysértések elkövetőit nem pénzbírásággal, hanem elzárással büntetik. A felderítés a rendőrség feladata, míg az ítéleteket bírósági titkárok is meghozhatják. Pintér szerint évente tízezres nagyságrendű lesz az ilyen jellegű ítéletek száma.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. szeptember 01. 15:17
nagyon helyes!
tewton
2010. augusztus 31. 17:36
várom az első LMP-ex-szdsz-fajvédő közös tüntetést. transzparensen a megszokot kokker kiscsávó a szőke kislánnyal, felirat: "ellopta a szívem. bebörtönzöd?"
gilyanpeter
2010. augusztus 31. 17:24
Helyes! Végre helyreállítják az igazságszolgáltatás tekintélyét.
gentry
2010. augusztus 31. 16:22
Nagyon helyes! Sokkal szigorúbban kellene eljárni a tulajdon elleni, és az erőszakos bűncselekmények elkövetőivel szemben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!