Titokban minősíti át az Audi-telket a kormány?

2010. augusztus 26. 08:56

Jelenleg nemhogy autógyárat, egy házat sem lehetne építeni az Audi által kiszemelt területre, amely a Natura 2000 természetvédelmi hálózat része. Három veszélyeztetett faj is él a területen.

2010. augusztus 26. 08:56

Természetvédelmi területre építené következő győri üzemét az Audi. A gyár melletti győrszentiváni lőtér a Natura 2000 hálózat része, nem beépíthető, kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület. A területen három veszélyeztetett faj él: a homoki nőszirom, a homoki futrinka és a magyar futrinka. A rendezési terv megváltoztatására, a telek belterületbe vonására és a természetvédelmi besorolás feloldására van szükség ahhoz, hogy ez megváltozzon, írja a Népszabadság. 

Mivel a telek része a Natura 2000 hálózatnak, az Európai Bizottság állásfoglalására van szükség az ügyben. A Népszabadság úgy tudja, a kormány titokban már kiküldte Brüsszelbe a terület átminősítésének dokumentációját - civil szervezetek vagy a helyi lakosság megkérdezése és bevonása nélkül. A lap szerint kicsi az esélye annak, hogy Brüsszel megakassza a folyamatot, az Audi ugyanis háromszor annyi munkahelyet hozna létre, mint Kecskeméten a Mercedes.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2010. augusztus 26. 10:27
És mindenki teljesen biztos abban, hogy az ominózus terület valóban akkora természeti érték ? Vagy csak egy jó kis mese, amivel kavarni (idővel pénzt lenyúlni) lehet. Mint a szegedi reptéren 180 eFT/darabért áttelepített ürgékkel ...
Shulc
2010. augusztus 26. 10:16
Most _őszintén_: Ki a faszomat érdeklik a védett fajok? A Föld a miénk, mi vagyunk az evolúció csúcsa, és igen, úgy basszuk szét a természetet, ahogy úri kedvünk tartja. Természetesen, az Audi, logisztikai okok miatt, nem engedheti meg magának, hogy akár 5 km-rel arrébb építkezzen. Sok benzinbe kerülne. Szerintem egyébként, ha az Audi azt akarta volna, akkor a városközpontba is megkapták volna az építési engedélyt. Hiába, merengő széplelkeknek nincs szavuk az ilyen fontos beruházásokban. És jogosan nincs: meg kell tanulnunk a nyugati, européer értékek engedelmes kiszolgálóinak lenni. Örömmel látom, hogy ez a kormány is ebbe az irányba halad. Az önkormányzatin is rájuk fogok szavazni.
szamárfül
2010. augusztus 26. 10:04
ződ vónék, de a faszba a futrinkákkal. vagy keressenek másik mezőt a közelben. oldják meg.
kispufi
2010. augusztus 26. 09:41
azért az is megérne egy misét, a natura2000 hálózat kiépítésében milyen grállovagok és hogyan vettek részt, mennyire a természetvédelem és/vagy az adott terület(ingatlan) majdani sorsa volt a szempont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!