Nyakig a bundaügyben az NB 1

2010. augusztus 13. 14:06

Az Index információi szerint egyes focisták miatt az NB1-es csapatok többsége érintett a nemzetközi bundabotrányban. Csapatonként akár öt-hat futballistát is megvehetett a Németországból irányított délszláv fogadási maffia.

2010. augusztus 13. 14:06

Az Index forrásai szerint a pályán legalább három-négy játékos – a kapuban, a védelemben és esetenként a csatársorban –, és még egy-két szereplő kell egy meccs elintézéséhez. Jelenleg tizennégy hazai meccs gyanús, és ezen kívül még nemzetközi kupamérkőzések is. A németországi nyomozás a Berlinben élő Ante Sapina és köre tevékenységére koncentrál.

Magyarországon a 2007/08-as, a 2008/09-es és a 2009/10-es szezonból NB I.-es, Magyar Kupa- és Ligakupa-meccsek egyaránt gyanúsak. Az Index újságírója látott egy listát azokról a klubokról, amelyek ellen nyomozás folyik. Csak öt klub nem szerepelt rajta: a Ferencváros, a Kaposvár, a Kecskemét, a Szolnok és a Videoton.

A jelenlegi NB I.-es klubok közül gyanús az előző három szezonból a BFC Siófok, a Bp. Honvéd, a Haladás, a Győri ETO, a Lombard Pápa, az MTK, a Paks, az Újpest, a Vasas és a ZTE legalább egy-egy meccse. A jelenleg másodosztályú együttesek közül a Bőcs, a Diósgyőr, a Tatabánya és Vecsés lehet érintett - írja az Index.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. augusztus 14. 13:21
Amíg azolyan sunyi csaló simlisek mint aMészöly a futballbantevékenykedhetnek addig nem is tudnak rendet csinálni.
drkovax
2010. augusztus 13. 14:45
"Ebben a bundaügyben nagyobb a titkolózás, mint az olajügyekben..." Mert valószínűleg több is benne a pénz és könnyebb is miatta elpatkolni. Különösen ha arra gondolok, hogy ez a horvát szervező is inkább csak azon bukhatott meg, hogy véletlenül keresztbe tett a nagyobb csalásnak ...
MakkA
2010. augusztus 13. 14:39
Ebben a bundaügyben nagyobb a titkolózás, mint az olajügyekben... Mint sok más bűnügyben, itt is úgy néz ki, itt is azok csinálják, akiknek le kellene leplezni. Csak itt nehéz balekot találni, ami Móron, bagy BallaI esetében könnyebben ment. Mondjuk, sokat dobna a hazai foci színvonalán is, és a hozzáálláson is, hogyha a résztvevőket szimplán örökre eltiltanák MINDEN labdarúgással foglalkozástól: se foci, se szakkomentátorkodás, se edzősködés, se mlszben hivatal viselése. Lehet, hogy első pillanatra meglepő lenne, hogy szinte csak ifisták maradnának egyes csapatokban - de azokra nem szólnának rá a szünetben az öregek, hogy ne szaladgájjj kisköcsög, mer ha elronto a tipmikszemet, eltöröm a lábad. Amúgy azt hittem az új mlsz elnök beszél a bochumiakkal, majd itthon behívatja a felelősöket (akik tudtak róla, de semmit nem tettek a szálak elvarrásán kívül), kezükbe nyom egy-egy töltött pisztolyt, hogy tudják, mi a köteleségük. De az új mlsz elnököt rohadtul nem zavarja a helyzet - lehet, hogy neki is tetszik a szisztéma. MA
drkovax
2010. augusztus 13. 14:18
Azé az indexes logika nem semmi. Felsorol 5 klubot, hogy csak az nem érintett, aztán felsorol 10-et ami érintett. Hja, azt fájna mondani, hogy a Debrecen se érintett ... Vagy attól fél, hogyha megírja, hogy érintett, akkor Kósa végigkorbácsoltatja a Nagyerdőn? Vagy csak nem vette le a cipőjét, a kezein meg nem tud 16-ig számolni ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!