Alakul a Terrorelhárítási Központ

2010. augusztus 27. 07:23

Hajdú János, Orbán Viktor személyi testőre, a terrorelhárítás elismert szakértője irányíthatja a központot. A szervezetben egy kézbe kerül az erő, a terrorizmus elleni hatékony fellépéshez szükséges minden eszköz és felhatalmazás. Az állam- és a kormányfő védelmét is a központra bízzák - írja a Népszabadság.

2010. augusztus 27. 07:23

Orbán Viktor nem akart olyan biztonsági személyzetet, akik egy fogadáson „mindenki másnál hamarabb érik el a szendvicses asztalt” - írja lap. Ez a Köztársasági Őrezred végét jelentette. A Terrorelhárító Központ ennek feladatait is át fogja venni, ők védik majd az állam- és kormányfőt is.

A terrorizmus elleni harc szakértői szerint az új központnak vitathatatlan a létjogosultsága. Hajdú János, Orbán Viktor személyi testőre és a Fidesz biztonsági ügyekért felelős igazgatója miniszteri biztosként irányította a Terrorelhárítási Központ felállítását, ő várható a szervezet élére. Hajdú korábban számos veszélyes bűnöző és maffiavezér elfogásában vett részt a különleges szolgálat tagjaként, de később ellehetetlenítették a Rendőrségben.

A tervek szerint a központban „egy kézbe kerül” a terrorizmus elleni hatékony fellépéshez szükséges minden eszköz és felhatalmazás. A Népszabadság szakértői szerint Orbán Viktor bizalmi embere, aki soha nem szállt ki abból az autóból, amelynek hátsó ülésén Orbán fontos emberekkel tárgyalt, logikus választás arra, hogy az új kormányfői testőrség feje legyen.

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. augusztus 28. 20:26
Filmben a legjobb védekezést a "Total Recall"-ban láttam, amikor Schwarzit le akarták puffantani egy mozgólépcsőn, nem sokkal a film kezdete után. Akik lövöldöztek rá lelőttek egy fickót is mellette, mire ő felkapta a hapsit és pajzsként tartotta maga előtt. A bolondok meg egész tárakat lőttek ki a halott férfira. Vér és húscafatok repkedtek mindenfelé. Persze, csipkésre lövik a hullát, de hősünknek haja szála sem görbül. Ilyen egy igazi test-őr.
blogen
2010. augusztus 27. 15:56
Jacques Chirac-ot most pont ilyesmiért szorongatják a franciáknál: "Ennek ellenére elképzelhető, hogy a pernem marad el, és ebben az esetben Chirac lesz az első olyan, volt francia köztársasági elnök, akit bíróság elé állítanak. Az önkormányzat vádja szerint a hivatalnál 21 fiktív állást hoztak létre barátok és politikai szövetségesek számára a 90-es évek elején, Chirac irányítása alatt. Chirac tagadja, hogy bármi törvénybe ütközőt elkövetett volna. Az 550 ezer eurón felül a Chirac által alapított, jelenleg kormányzó Népi Mozgalom Uniója (UMP) párt is fizet a per elkerüléséért az önkormányzatnak 1,65 millió eurót. A per elmaradásához a párizsi városi tanács jóváhagyása szükséges. Ha erre nem kerül sor, úgy a volt francia elnök - ha az ellene felhozott vádak beigazolódnak - akár 10 év börtönbüntetésre és 150 ezer eurós bírságra is számíthat. Az államügyészség azt közölte: javasolni fogja, hogy ne indítsanak eljárást a 77 éves politikus ellen. "Jacques Chirac mindig is tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna, és hangsúlyozza, hogy a szóban forgó állások törvényesek és Párizs számára hasznosak voltak" - mondta el Jean Veil, az exelnök ügyvédje. Veil hozzátette, hogy Chirac a francia főváros jó hírének ártó botrány elkerülése érdekében hajlandó fizetni. A közvélemény-kutatásokból az derül ki, hogy a párizsi főpolgármesterségét (1977-1995) követően 1995-ben elnökké megválasztott, majd 2007-ben hivatalából leköszönt politikus még mindig népszerű a francia lakosság körében." http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5i3EdMLZllOg54E58KDN7DbiAAP1g
szonja91
2010. augusztus 27. 15:11
Helyes, kell is a védelem!
küllő
2010. augusztus 27. 14:59
Van még olyan rokon-haver-pénzes támogató akit nem toltak be valahová?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!