200 millió forint járulékot csaltak el Szolnokon

2010. augusztus 28. 12:00

Több mint 200 millió forint járulékot nem fizetett be dolgozói munkabére után egy szolnoki cég, most azonban leleplezték őket. Akár nyolc év börtönt is kaphatnak az adócsalás miatt meggyanúsított cégvezetők.

2010. augusztus 28. 12:00

Különösen nagy értékre elkövetett adócsalás és munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalás - ezt a két dolgot tárta fel a VPOP egy szolnoki cégnél. Mint kiderült, az ügyvezető 50 millió forintot meghaladó áfahiányt okozott a költségvetésnek azzal, hogy három éven keresztül valótlan áfa-bevallásokat adott be, illetve elhallgatta a valós bevételeket.

A munkáltatókat a cégnél munkaszerződés nélkül foglalkoztatták, így nekik csak bért fizetett, a körülbelül 200 millió forintra saccolható járulékokat nem is vallotta és nem is fizette be. Sipos Jenő VPOP-szóvivő közlése szerint a bűncselekmény elkövetőire 2-8 évig terjedő szabadságvesztés várhat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!