Sokan segítik az Orbán-kormány munkáját

2010. július 28. 08:40

13 miniszteri biztost, 5 kormánybiztost és két miniszterelnöki megbízottat neveztek ki az Orbán-kormány két hónapos működése alatt - az MTI összegyűjtötte a neveket és a feladatokat.

2010. július 28. 08:40

Az Orbán-kormány munkáját öt kormánybiztos segíti. A 2011-es magyar uniós elnökség előkészítéséért felelős Robák Ferenc 2011. szeptember 30-ig tölti be tisztségét. Barsiné Pataky Etelka az EU Duna-régió stratégiájával összefüggő kormányzati tevékenységet irányítja 2011. június 30-ig. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős a következő két évben. Vida Ildikó kormánybiztosként készíti elő az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség egyesítését, a két szerv egyesítésig marad hivatalban. Papcsák Ferenc az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős a következő két évben. Orbán Viktor munkáját két miniszterelnöki megbízott segíti: Balsai István miniszterelnöki megbízottként vizsgálja a 2006. októberi 23-i rendőri intézkedéseket, Budai Gyula pedig az állami földek jogellenes elherdálását.

A miniszterek munkáját 13 miniszteri biztos segíti: Wetzel Tamás a kettős állampolgársággal kapcsolatos feladatok végrehajtásáért felelős, Bognár Lajos a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal működéséért felelős, Fekete Gábor a vidékfejlesztési miniszter irányítása, felügyelete alá tartozó intézmények és gazdasági társaságok informatikai tevékenységét felügyeli. Hajdú János feladata a Terrorelhárító Központ létrehozása, Hatos Pál a Balassi Intézetért felelős, Farkas Flórián pedig a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos. 

Deák János a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemért felel, Székely László 2011. január 15-ig tölti be az új polgári törvénykönyv megalkotásával összefüggő miniszteri biztosi tisztséget. Márton Attila a légi közlekedés fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátására kinevezett kormánybiztos, Virág Rudolf a területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felel. Kóthay László az árvízvédelemért, Bakondi György az árvízi védekezés és az újjáépítés koordinálásáért felel, Kis Norbert József feladata a nemzeti kormányzati közigazgatási intézet megszervezése.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogyo01
2010. július 28. 11:50
nagyon helyes! szükség van a lelkes és megbízható, szolgálatkész emberekre!
szonja91
2010. július 28. 11:30
Minél többen vannak, annál jobb! Mindent bele..!
dr. Sigmund Fraud
2010. július 28. 09:22
csak az a virág rudolf. azt tudnám feledni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!