Repül a komplett MÁV-vezérkar

2010. július 08. 09:29

Augusztus 1-jétől szinte a MÁV teljes felsővezetése távozik Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter döntése nyomán. Helyét a hírek szerint egyedül Mosóczi László igazgatósági tag, a MÁV vezérigazgató-helyettese tarthatja meg.

2010. július 08. 09:29

A Népszabadság úgy tudja, hogy az elnök-vezérigazgató menesztése mellett átszabják a vasúttársaság igazgatóságát is: távoznia kell az igazgatóságból Kozák Tamásnak, de lejárt az ideje Nátrán Roland és György Miklós igazgatósági tagoknak is. Helyét, a hírek szerint, egyedül Mosóczi László igazgatósági tag, a MÁV vezérigazgató-helyettese tarthatja meg. A Népszabadság úgy tudja, Andrási Miklós elnök-vezérigazgatónak biztosan mennie kell - a MÁV vezérigazgatói és várhatóan elnöki feladatát Szarvas Ferenc veszi át.

A lap szerint a felügyelőbizottságot is érintik a változások. A távozók, illetve a helyükre érkezők személyéről feltehetőleg a szakminiszterrel egyeztetve döntenek majd. Az előzetes hírekre hivatkozva a Népszabadság azt írta, hogy Reményik Kálmán felügyelőbizottsági elnök elhagyja posztját, de valószínű, hogy Kerékgyártó János tagságát sem hosszabbítják meg. A lap szerint a bennmaradásra a munkavállalói delegáltaknak, így Gaskó Istvánnak és Simon Dezsőnek van a legnagyobb esélye.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elGabor
2010. július 08. 13:12
Ez egy nagyon-nagyon kellemes hír. :)
cutcopy
2010. július 08. 11:23
Repül a MÁV sínen a MALÉV..
Dann Imre
2010. július 08. 10:33
Miért repülnek? Miért nem mennek inkább vonattal, ceglédi átszállással?
Zázrivecz
2010. július 08. 10:31
Így váljon minden jóslatom valóra, egy barátomnak mondtam annó mikor a Fideszre szavazásról győzködtem, hogy szerintem a teljes MÁV és BKV vezetést le fogják fejezni. A MÁV már teljesült, remélem a BKV-val sem hagytok cserben fiúk :D Csak a Fidesz ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!