Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Minden diák eljut a határon túlra

2010. július 21. 07:19

Állami támogatással mehet osztálykirándulásra legalább egyszer minden diák határon túli magyarlakta területekre, áll Pokorni Zoltán, Kövér László és Révész Máriusz parlamenti előtt lévő javaslatában. A javaslat célja a Magyarországon és a határon túl élő magyarság kapcsolatainak erősítése, egymás jobb megismerése.

2010. július 21. 07:19

Állami támogatással mehet osztálykirándulásra legalább egyszer minden diák határon túli magyarlakta területekre, ha a parlament csütörtökön elfogadja az erről szóló fideszes határozati javaslatot. A program célja, hogy a fiatalok személyes tapasztalatot szerezzenek - írja az Index.

 

A javaslat célja a Magyarországon és a határon túl élő magyarság kapcsolatainak erősítése, egymás jobb megismerése. Minden, közoktatásban tanuló magyar fiatal, tanulmányai alatt legalább egyszer állami támogatással eljut majd határon túli magyarlakta területre.

Az osztálykirándulásokhoz 2013-ig az iskolák pályázhatnának pénzre, utána normatív támogatásban részesülnének. Kövér László, Pokorni Zoltán és Révész Máriusz indítványának indoklása szerint a magyarok attitűdje és ismeretei a külhoni magyarságról több évtizedes elmaradást mutat. Ezek pótlásához szükségesnek tartják, hogy a magyarországi fiatalok tapasztalatot szerezzenek, személyes kapcsolat alakítsanak ki határon túl élő társaikkal, testvérintézményekkel.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szpal
2010. július 21. 16:59
OFF: édesapám tanári kirándulást vezetett Erdélybe, és amikor valahol Udvarhely és Csíkszereda között keltek át a Hargitán, az egyik kollégája, ha jól tudom, ráadásul történelem szakos, megkérdezte tőle, hogy na és hol állt a honvéd? Tudjátok, van egy ilyen dal...
már foglalt
2010. július 21. 10:56
én is jártam osztállyal 2x is erdélyben, semmi hatása nem volt. ebből kiindulva teljesen feleslegesnek érzem...
bogyo01
2010. július 21. 10:51
a fiataloknak meg kell ismerniük a dicső magyar múltat!
bogyo01
2010. július 21. 10:48
nagyon helyes! kell is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!