Megszüntetik az Egészségbiztosítási Felügyeletet

2010. július 06. 09:11

Mivel a Gyurcsány-kormány nem gondolta újra az egészségbiztosítási felügyelet feladatát a megbukott egészségügyi reform után, szerepköre feleslegessé vált - indokolta a hivatal megszüntetését Réthelyi Miklós miniszter. A patikaliberalizációs szabályozást is módosítanák.

2010. július 06. 09:11

„Az Egészségbiztosítási Felügyeletet a Gyurcsány-kormány által szorgalmazott a több biztosítós egészségügyi modell kulcsszereplője lett volna, de a tervezett változtatások leállításával feladatát nem gondolták újra, ezért szerepköre feleslegessé vált” - indokolta Réthelyi Miklós a felügyelet megszüntetésének okát. A felügyeletnek a kórházi várólistákkal kapcsolatos teendőit az egészségbiztosítóhoz utalná a kormány. Réthelyi megígérte: amint lehetősége lesz rá, felülvizsgálja a patikaliberalizációt és kezdeményezi a szabályozás módosítását.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Deunan
2010. július 06. 14:02
Egy vízfejjel kevesebb!!!
red label
2010. július 06. 11:08
A liberális ámokfutás kártevéseit felkel számolni, és a kártevőket felelőségre kell vonni! (Gyurcsány, Molnár,Kunce,Magyar,Bajnai,stb.)
hori77
2010. július 06. 10:08
Rendet kell csinálni az egészségügyben, mert az elmúlt 8 évben csak a pusztítás történt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!