Idén a kormány üdülteti a romákat

2010. július 29. 09:49

A nemzetiségi államtitkárság nem találta alkalmasnak a cigány önkormányzatot a fiatalok táboroztatására, ezért a kormányzat maga szervezi meg a táboroztatást.

2010. július 29. 09:49

Szászfalvi László nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek elmondta: „Maga a kormány szervez hátrányos helyzetű roma gyermekeknek balatoni üdülést, nem bízza ezt a feladatot az Országos Cigány Önkormányzatra (OCÖ)”. A tervek szerint az államtitkárság a szociális és a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársággal közösen augusztus 2-án nyitja meg a zánkai állami üdülőben hétszáz roma gyermek táborát.

Szászfalvi szerint az Orbán-kormánynak is célja a roma gyermekek balatoni táboroztatása, ám az ezt eddig bonyolító OCÖ erre nem alkalmas. Az OCÖ tavalyi és idei gazdálkodását jelenleg az Állami Számvevőszék felügyeli. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. formailag már visszavette az üdülőt a roma önkormányzattól.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bobeinstein
2010. július 29. 23:19
Üdültetés helyett szerintem inkább tömeges fürdetésre gondoltak ,csak arra nem gondoltak hogy a cigány bőre nem azt nem bírja!
bobeinstein
2010. július 29. 22:37
Szerintem is fel kellene zárkóztatni őket,de a fal mellé hogy kevesebb lőszer is elég legyen.:-)
gyuszika
2010. július 29. 20:47
Na még csak ez baszna be , nem a túri vásár.
kispufi
2010. július 29. 13:02
kolompárkecskére nem bíznak káposztát? sírjunk együtt rajta jogvédői alapon: mek-mek-mek-mek-mek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!