Gyurcsány közvetlenül felelős Sukoróért?

2010. július 14. 14:54

Újabb iratokat adott át a Központi Nyomozó Főügyészségnek Budai Gyula. A miniszterelnöki megbízott elmondta, a sukorói ügyben nem kerülhető meg Gyurcsány Ferenc felelőssége. Az ügyészség közlése szerint több releváns dokumentumot is átvettek a telekcsere ügyében.

2010. július 14. 14:54

Budai Gyula szerdán tartott sajtótájékoztatóján bemutatta a Vagyongazdálkodási Tanács korábbi elnökének feljegyzését, miszerint Gyurcsány Ferenc közvetlen utasítást adott a sukorói csereügyletre. A miniszterelnöki megbízott szerint felmerülhet a hivatali visszaélés gyanúja, mivel a korábbi kormányfő közvetlenül beleszólhatott egy jogi ügy közvetlen lezajlásába.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az iratok átvétele után elmondta, a nyomozást szeptember 7-ig meghosszabbították. Közölte, ugyan még nincs gyanúsítás az ügyben, azonban az új dokumentumok közül több eddig nem volt ismert a nyomozóhatóság számára, és ezek meghatározó fontosságúak lehetnek az eset vizsgálatában.

Frissítés:

Gyurcsány Ferenc titkársága máris nyilvánosságra hozott egy közleményt, miszerint a volt miniszterelnök a sukorói ügyben tett, korábban nyilvánosságra hozott tanúvallomásában elmondta, hogy a befektetőkkel egyetlen, a tervezett beruházás általános kereteit, célját, szerkezetét ismertető, tájékoztató jellegű megbeszélésen vett részt. A projekttel később sem foglalkozott, mivel az nem tartozott hatáskörébe.

A reakció kitér arra is, hogy Gyurcsány Ferenc büszke, hogy „a Fidesz korábbi és jelenlegi kormányfőjétől eltérően” soha semmilyen megalapozott gyanú nem vetődhetett rá, hogy miniszterelnöki hatalmát és befolyását személyes és családi vagyongyarapodására használta volna fel.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. július 15. 12:54
A választók nagy része izgalommal várja, hogy ez a gonosz elnyeri-e a méltó büntetést. Az nem lehet, hogy aki sok-sok jogtalan pénzmozgásról tudott, netán utasítást adott arra, azt ne tudja utólérni az igazságszolgáltatás gépezete.
hori77
2010. július 15. 10:28
gyurcsánynak a börtönben a helye!! Felelnie kell az ország tönkretételéért!
RAMBO
2010. július 14. 22:05
Al Capone is adócsalásért került börtönbe. Ha Gyurcsány az ország eladósításáért "politikai felelősséget" vállal (azaz semmi sem történik vele), nagyon remélem, hogy ezért az ügyért börtönbe kerül.
slomovicz
2010. július 14. 21:49
Van itt még egy nagyobb falat is, a Feco rovásán. A három milliárdos utalás , Indonéz offshort bányavállalat részére. A nép nem is tudja, hogy köszönhetően Gyurcsánynak, a magyaroknak, bányája is van Indonéziában. A pénzmozgások kapcsán, már szerintem nyomon vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!