Eltemették az elgázolt rendőrt

2010. július 29. 18:36

Végső nyugalomra helyezték a halálra gázolt Radovic Dusán rendőr főhadnagyot csütörtökön Ózdon. A rendőrt múlt pénteken gázolta halálra egy férfi egy autós üldözés után Budapesten.

2010. július 29. 18:36

A hamvasztás utáni búcsúztatáson részt vett Pintér Sándor belügyminiszter - aki egy szál virággal érkezett -, jelen voltak az országos és a budapesti rendőr-főkapitányság vezetői. Képviseltették magukat az ország rendőr-főkapitányságai és a társszervek is (vám- és pénzügyőrség, tűzoltóság). Érkeztek politikusok, országgyűlési képviselők, településvezetők. A rendőrségi állománytól mintegy másfél ezren voltak jelen a temetőben, amelyhez kiemelt rendőri ellenőrzésen át lehetett eljutni.

A főhadnagy hamvait görög katolikus szertartás szerint szentelték fel, majd a polgári búcsúztatás során a család egyik barátja méltatta a hősi halált halt rendőrt. Mint elmondta, Radovic Dusán szolgálatteljesítés közben hunyt el, felesége ugyancsak a zuglói rendőrkapitányság munkatársa, kislányuk 2,5 éves.

Búcsúztatót mondott még Krammer György rendőr ezredes, a XIV. kerület rendőrkapitánya, valamint Tóth Tamás rendőr ezredes, Budapest rendőrfőkapitánya. A búcsúztatás során helikopterek tettek tiszteltkört a temető fölött, amikor a rendőr urnáját elhelyezték, a díszszázad pedig sortűzzel tisztelgett Radovic Dusán emléke előtt. Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére Radovic Dusán rendőr zászlóst rendőr főhadnaggyá léptették elő.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. július 30. 09:07
A 168 óra, a Népszava, amely nem a nép szava, a talpnyaló maszop médiaterroristákkal karöltve, meg olyan demokráciát akar bevezetni, ahol a törpe kisebbség akarata érvényesül minden esetben.
Ricochet
2010. július 30. 07:57
A képen is látszott, hogy egy jóravaló ember volt ez a Dusán. Isten nyugosztalja! Én (sajnos) egy volt terrorelhárítóssal értek egyet, aki azt nyilatkozta, hogy kb. a nagy semmi, amit autós üldözés mikéntje-hogyanja címen képeznek a rendőröknek. Érthetetlen: az amerikai kommandósok (meg nem egy-két ország elit kommandói) ide jönnek tanulni felszámolási technikákat a mieinktől, akiknek csak néhány rozsdás kárkánó van a szúette szekrényében, de mi nem tanulunk azoktól, akiknél az ilyen esetek heti rendszerességgel fordulnak elő: pl. hogyan billentsük ki a menekülő autót, vezetéstechnika (minden évszakban és úttesten), egyéni védőfelszerelések, egyéb technikák, és a már álló autó megközelítése. Közvetlenül hátulról megközelíteni egy bűnöző álló autóját elég amatőr és mint láthatjuk, halálos hiba. Amíg a motor jár, de gyakran még utána is, minden megtörténhet: elég csak a Balfék zsaruk, meg hasonló on-board kamerás videókat megnézni. És ha lett volna a faszinál egy pisztoly, gépfegyver, vagy gránát? Zsinórban temethetnének a rendőrök, de még a civilek is. Utólag persze már okos az ember, de oktatni, tanítani mindig előre kell, a jövőre vonatkozóan. Egy életet meg lehetett volna menteni. Poór Zoltán meg médiasztár lesz... Menő pofa lesz a börtönben, mert aki rendőrt öl (még ha autóval is) ott nagy ember lesz. Hányinger ez a világ!
El Topo
2010. július 30. 06:51
Én tereltem, fasszopók? Mintha ti jagattatok volna már a topik elejétől, hogy miért nyilatkozgathat ez a féreg.:D Rosszul láttam?
picur3ka
2010. július 29. 22:15
De, hogy az elterelo Topo-hadmuvelet utan visszaterjunk a lenyegre: Isten nyugosztalja szegenyt. Reszvetem a csaladnak es sok minden jot a kicsi gyereknek. Szinten szeretnem latni, amint a cigany szeervezetek hamut szornak a fejukre, bocsanatoot kernek es kovetelik a bocsanat kerest. Szeretnem latni Ivanyi urat, amint az osszes cigany neveben megalazkodik es ezt tegye minden alkalommal, amikor valamelyik megol valakit. Nagy, nemzetkozi media nyilvanossag elott, ha kerhetnem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!