Befizetik a bankadót, de veszteségesek lehetnek

2010. július 12. 09:24

A Magyar Bankszövetség főtitkára szerint a pénzintézetek fele is veszteségessé válhat abban az esetben, ha a kormány bevezeti a banki különadót.

2010. július 12. 09:24

Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára kijelentette: az esetleges banki különadót a bankok be fogják fizetni, azonban ebben az esetben akár a pénzintézetek fele is veszteségessé válhat. A főtitkár szerint a különadó nem fogja a bankok kivonulását eredményezni, és az adóköltséget sem fogják a fogyasztókra hárítani.

„A rövidebb távon teljesen egyértelmű, hogy a mai piaci viszonyok között nem lehet átterhelni. Hosszabb távon azonban azt tudni kell, hogy száz forintos lisztből nem lehet 3,60-as kenyeret sütni. A banki árak alakulása sok tényező függvénye, amik gyakran egymással is ellentétes hatásokat gyakorolnak” - mutatta be a helyzetet Nyers.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. július 12. 11:54
szegény embert az ág is húzza mi ? pofozni kell őket nem állapot az hogy ingyenélő uzsora szemétkedéssel keresik a lét : finanszírozzad a mezőgazdaságot, vagy az élelmiszer ipart, ipart stb rohadék ...azért nem finanszírozod mert tetű szemétkedéssel sokkal könnyebb pénzt keresni... ? hát éppen ez az , ezért nem pénzeli amit kéne , ha van könnyebb jövedelmezőbb szemétkedős bót is , az állam meg vagy áruló vagy hülye és hagyja rá kell őket szorítani arra hogy gazdaságilag, a társadalom egésze szempontjából hasznos dolgok finanszírozására fanyalodjanak, kényszeredjenek rá ... abban lássa az üzleteti lehetőséget ... ami a többségnek is jó ...a többi lehetőséget meg kicsavarni a kezéből annak az államnak az erejével ami képes felfogni , képes leképezni banki pénzügyi szabályozókká a többségi érdeket ..
drkovax
2010. július 12. 11:46
1. a különadójuk a várható éves profit negyede (ha az ő becslésüket használjuk, harmada). Ettől nem csőd lesz, csak kevesebb bónusz és profit repatriálás) 2. Nyers Rezső, azaz ifj. Nyers Rezső, a pontosság kedvéért...
hogyne
2010. július 12. 11:34
Forgassák a bankok úgy az emberek pénzét, hogy ne legyenek veszteségesek! Kaptak már eleget a mézesbödönből, bőven itt az ideje, hogy adjanak is valamit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!