A kormány ellen tüntettek Borsodban

2010. július 13. 19:50

Árvízkárosultak demonstráltak Szikszón kedd este, követelve, hogy a kormány ne hagyja cserben a bajba jutottakat. A tüntetésen több mint háromszázan jelentek meg.

2010. július 13. 19:50

A Borsod megyei települést májusban öntötte el a Vadász patak. Hat épület összedőlt, és mintegy négyszáz megsérült. Füzesséri József szocialista polgármester szerint a kormány a magáningatlanokban keletkezett szerkezeti károkat nem téríti meg. Ez Szikszón azt jelenti, hogy a hat összedőlt ház kivételével mindenkinek a saját költségén kell helyreállítania házát.

A polgármester szerint a családok önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, ezért igazságtalannak és megengedhetetlennek tartja ezt a döntést, ráadásul a kormány elvégeztette a kárfelmérést. Ezzel is illúziót keltve az emberekben: számíthatnak a magáningatlanokban történt károk megtérítésére. A keddi demonstráción több mint háromszázan vettek részt. A rendezvényre meghívták Bakondi Györgyöt, a katasztrófavédelmi főigazgatóság újonnan kinevezett vezetőjét, ám ő nem jelent meg.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. július 14. 10:09
Miért hagyná cserben a bajba jutottakat?...
Szenzor
2010. július 13. 22:19
mszp-s polgármester kormányellenes tüntetést szervez azok ellen, akik nem tehetnek arról, h a Vásárhelyi-tervből semmi nem lett. http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1s%C3%A1rhelyi-terv
Róbert__
2010. július 13. 20:19
A volt kormány ellen nem kéne tünteniük? Akik képtelenek voltak értelmes védekezést létrehozni?
Róbert__
2010. július 13. 20:18
Retkes féreg gecik. Ennyit tudok mondani erről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!