Veszélyben a romkocsmák

2010. június 22. 09:39

Éjféltől reggel hat óráig nem tarthatnak nyitva az üzletek Erzsébetvárosban. Az alpolgármester a lakók panaszaira hivatkozik, elsősorban az éjszakai, hajnali órákban távozó vendégek hangoskodásával, utcai viselkedésükkel kapcsolatban.

2010. június 22. 09:39

Éjféltől reggel hat óráig nem tarthatnak nyitva az üzletek Erzsébetvárosban egy rendelet-tervezet szerint, amelyről pénteken tárgyal a VII. kerületi képviselő-testület - írja a Népszabadság. Az előterjesztő Gergely József alpolgármester azzal érvel, Budapest minden belső kerületében érdekkülönbség figyelhető meg a nyugodt lakókörnyezetet igénylő lakók, valamint a szórakozni, kikapcsolódni vágyók és a vendéglátóhelyek üzemeltetői között.

Az alpolgármester a lakók panaszaira hivatkozik, elsősorban az éjszakai, hajnali órákban távozó vendégek hangoskodásával, utcai viselkedésükkel kapcsolatban, "mely zavarja nyugalmukat, éjszakai pihenésüket". A Népszabadság birtokába jutott rendelet-tervezet pikantériája, hogy a vállalkozás alkotmányos jogára és gazdasági verseny szabadságára hivatkozik, ezért aztán nem este tíztől hallgattatja el a romkocsmákat, szórakozóhelyeket, hanem "csak" éjféltől.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silverf@x
2010. június 22. 19:18
Miért legyen más a város, mint a benne lakók? Nem tagadhatjuk meg magunkat, nem vagyunk kultúrnép. Aki klubéletet akar, menjen nyugati városokba, itt pedig maradjanak a megkeseredett prolik és nyuggerek. Undorító ez a hozzáállás, és a legrosszabb, hogy még külföldön is ki az az egyetlen paraszt, aki beszól, hogy kussolj, mert pihenni akar, mikor este bulizol egy TENGERPARTI NYARALÓVÁROSBAN? A MAGYAR! Még oda is képesek utánunk jönni és elutálni... egyszerűen szánalmas ez a rinyálás. És mielőtt megkapnám: pontosan az érintett körzetben lakom és sokkal jobban zavar a szomszéd rinyáló állandó károgása, hogy az önkormányzat nem nyalja ki neki, a nyitott ajtónál folytatott veszekedéseik, a helyi kisebbségek betörései és az utcán hömpölygő fekália és hányadék... de az úgy látszik nem éri el a tűréshatárt. Szerintem inkább ezeket kellene beszüntetni. És csodálkozással figyelem, ahogy a közös költség listán mindig ezek az egyének vannak több havi vagy évi elmaradással... érdekes, hogy aki rendesen fizet, az együtt tud élni a helyzettel. Dehát csóválja csak a farok a kutyát, ahogy ez itthon lenni szokott.
soelmo
2010. június 22. 11:56
Úgy olvastam: " Veszélyben a romkomcsik"
vizipipa
2010. június 22. 11:34
Tisztára mint a cigánykérdés. RG messziről osztja az észt, ahelyett, hogy odaköltözne és onnan harsogná: hú de fasza, hú de jó!
kytin
2010. június 22. 11:26
(A döntés helyett tervezetet szándékoztam írni természetesen. Szerencsére még csak itt tart. Remélem, tovább nem is jut amúgy.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!