Ugrott egy jobbikos mentelmi joga

2010. június 14. 20:30

Felfüggesztette az Országgyűlés hétfőn a jobbikos Samu Tamás Gergő mentelmi jogát. A radikális képviselőt a Budapesti Nyomozó Ügyészség azzal vádolja, hogy 2008. március 15-én több emberrel együtt rátámadt a rendőrökre.

2010. június 14. 20:30

A képviselők 365 igen, 4 nem és 1 tartózkodó szavazattal hozták meg döntésüket. Nemmel voksolt egy fideszes (Tapolczai Gergely), két jobbikos (Kiss Sándor, Pősze Lajos), valamint egy KDNP-s (Varga László) képviselő. Tartózkodott a voksolásnál Kőszegi Zoltán (Fidesz).

Samu Tamás Gergő a hétfői parlamenti döntés előtt felszólalásában azt kérte képviselőtársaitól, hogy a vele szemben indult eljárás miatt függesszék fel a mentelmi jogát. Mint kifejtette: elfogadhatatlannak tartja azt a húsz éve tartó gyakorlatot, hogy más pártok képviselői rendszeresen visszaélnek ezzel a joggal.

A mentelmi bizottság által tárgyalt másik négy, magánvádas ügyben arról döntött a parlament, hogy ne függesszék fel a képviselők mentelmi jogát. A parlament ennek az ajánlásnak megfelelően nem függesztette fel a fideszes Babák Mihály és Németh Zsolt, a szocialista Horváth Csaba, valamint a kereszténydemokrata Simicskó István mentelmi jogát.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
==T==
2010. június 15. 09:01
Az a szégyen, hogy eközben a 2 Fideszes, 1 MSZP-s és 1 KDNP-s politikus sunyított, és a többség ehhez asszisztált, az ő mentelmi joguk marad...
freehckr
2010. június 14. 21:32
... a Zember azt gondolta volna, hogy kormányváltás után nekiesnek az „előző rendszer” politikusbűnözőinek. Erre még mindig azokat vegzálják akik szembeszálltak az „előző rendszerrel”...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!