Törvény születhet Biszku miatt

2010. június 21. 16:37

A dokumentumfilmek nyilvánossága, az alkotói szabadság és az igazság megismeréséhez fűződő jogok egyes kérdéseinek felülvizsgálatáról nyújtottak be határozati javaslatot az Országgyűlésnek fideszes és KDNP-s képviselők.

2010. június 21. 16:37

Az előterjesztés szerint az országgyűlés felkéri a kormányt, hogy vizsgálja meg a személyiségi jogok hatályos jogi szabályozását, és tegyen javaslatot arra nézve, hogy a - történelmünk szempontjából is - kiemelkedően fontos dokumentumfilmek és történelmi dokumentumok nyilvánosságra hozatala ne legyen minden esetben kizárható személyiségi jogokra hivatkozással. A javaslat elfogadásával az országgyűlés egyben felkérné a kormányt, hogy 2010. szeptember 30-ig terjessze be javaslatát.

Az előterjesztés indoklása kitér arra, hogy a közelmúltban a Bűn és büntetlenség című dokumentumfilmet bemutatását a benne megszólított Biszku Béla személyiségi jogaira hivatkozva megtagadta, arra hivatkozva, hogy már nem számít közszereplőnek.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hupikéktörpike
2010. június 21. 23:55
apropó, Bede Márton a napokban írt egy egész tisztességes cikket a filmről az Indexre, úh visszaszívom az evvel kapcs, kritikámat és átruházom erre a másik idiótára, bohusp-re, aki viszont pont azt a hülyeséget mondja (t.i., h. az egész le van szarva)
miloka
2010. június 21. 19:16
Már nagyon ideje lenne egy ilyen törvény!!!
morfondír
2010. június 21. 16:57
8 év után végre arra használják a törvényhozást amire való.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!