Polgármestereket kritizált Sólyom

2010. június 07. 13:02

Több helyen nem érnek össze a gátak, és kaotikus helyzetet okozott a védművek tulajdonviszonyainak rendezetlensége is - mondta Sólyom László államfő az árvíz által elöntött Felsőzsolcán.

2010. június 07. 13:02

Sólyom szerint nagyobb figyelmet kell fordítani a megelőzésre. „Bebizonyosodott, hogy vannak polgármesterek, akik ilyen helyzetben nem állnak a helyzet magaslatán” - mondta. Hiába van ott a katasztrófavédelem, a honvédség, a polgármestereknek kellene utasításokat adniuk.

Az államfő úgy vélte: a polgármestereknek képzésben kellene részt venniük, hogy megfeleljenek ennek a feladatnak. A hétvégén olyan híresztelések röppentek fel, hogy a vészhelyzetben nem lehetett elérni a felsőzsolcai vezetőket.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2010. június 07. 18:35
Pedig ez nagyrészt pénz, és nem hozzáállás kérdése. Az elmúlt években , bár többször megszenvedtük, mit tettek az árvízek elkerüléséért?
miloka
2010. június 07. 18:27
Lehet kritizálni. Csak megjegyzem, hogy F.zsolca nagy részt azért kapta most a sok vizet, mert a Sajó régi árterét feltöltötték a multi áruházak építése miatt. Pl. Metró és a többi.
komka
2010. június 07. 14:04
Az árvíz sújtotta térségben, országos átlag szerint a legmagasabb a munkanélküliség és legkisebb az átlagjövedelem. A települések jelentős részén az önkormányzati hivatal a legnagyobb munkaadó. Ez a helyzet, máshol elképzelhetetlen módon, szinte feudális állapotokat jelent, ahol a polgármester a kiskirály. Gyakorlatilag a munkanélküliség fenntartásában érdekelt. Mint munkaadó, könnyen bebetonozza a hatalmát. Évek óta tartó mutyik hálózata szövi be a közigazgatást. Az ott élők elégedetlenségét nem csak a szegénység keseríti, hanem a megváltoztathatatlan hatalmi struktúra. Amíg nincs fluktuációs kényszer, a polgármesterek nem fognak a település sorsával törődni. Ha a közigazgatási átalakítás során, most hat évre kapnak pozíciót a jelenlegi helyzet csak súlyosbodik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!