Leváltotta a honvédelmi cégek vezetőit Hende Csaba

2010. június 25. 18:32

A honvédelmi miniszter június 25-i hatállyal leváltotta a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő gazdasági társaságok vezetőit. A takarékosság jegyében több cégnek is ugyanaz lett az elnöke, egy fizetéssel.

2010. június 25. 18:32

A minisztérium közlése szerint Hende Csaba áttekintette az érintett szervezetek vezetési struktúráját, működésének hatékonyságát, ezután hozta meg döntését.Az érintett állami tulajdonban lévő gazdasági társaságoknál a tulajdonosi jogokat a Honvédelmi Minisztérium gyakorolja.

Az ARMCOM Kommunikációtechnikai Zrt. igazgatóság elnöke Borbíró Zoltán, vezérigazgatója Ferenczi Ferenc lett. Az ARZENÁL Elektromechanikai Zrt. igazgatósági elnöke Borbíró Zoltán, vezérigazgatója Kovács József, a felügyelőbizottság elnöke Kelemen József péntektől. A CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt-nél az igazgatóság elnöke Borbíró Zoltán, vezérigazgatója Spaics József, a felügyelőbizottság elnöke Mihálykó Sándor.

Az EI Zrt. igazgatósági elnöke Borbíró Zoltán, vezérigazgatója Móró Lajos, a felügyelőbizottság elnöke pedig Holbok Sándor. A HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Kft. ügyvezetője Szászvári Lajos lett, a felügyelőbizottság elnöke pedig Kelemen József. A HM Térképészeti Közhasznú Kft. ügyvezetője péntektől Németh László, a felügyelőbizottság elnökének Holbok Sándort nevezték ki. A HM Zrínyi Kommunikációs Kft. új ügyvezetője Gubcsi Lajos, felügyelőbizottsági elnöke pedig Mándoki Andor.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zázrivecz
2010. június 26. 00:59
Őszintén megvallom, hogy eleinte egy picit szkeptikus voltam Hende úrral szemben, de eddig rendkívül pozitívan csalódtam benne. Csak azt tudom mondani, hogy így tovább. A honvédelemnek mint ahogy az országnak is egy erős kezű vezetőre van most szüksége. Kiemelten fontosnak tartom a honvédelem és az ország biztonságának ügyét ezért rendszeresen szemmel tartom az ezzel kapcsolatos híreket. Most úgy érzem, hogy jó az irány. Sok sikert!
Deunan
2010. június 25. 20:07
Ez így van jól. A HM-hez kapcsolódó cégekre nagyon rávetült a korrupció árnyéka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!