BMW-vel jutalmazta magát a jobbikos képviselő

2010. június 15. 12:30

A Jobbik és az LMP képviselőinek vagyonnyilatkozataiból szemezett a Hírszerző. A radikális párt frakciója nem lóg ki a többi közül, soraikban ingatlanguru és részvényes is ül. Az LMP-s politikusok nyilatkozataiban azonban inkább polgári lakások szerepelnek.

2010. június 15. 12:30

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője több párttársával együtt még diákhitelt is törleszt, a frakcióban helyet foglaló Pősze Lajos azonban négy budapesti ingatlannal is rendelkezik. Ingatlanjai ellenére felveszi a havi 200 ezer forintos lakhatósági támogatást. Pőszének Dörgicsén nyaralója is van, Balatonakalin pedig erdővel rendelkezik. Gaudi-Nagy Tamás megtartotta ügyvédi praxisát (Budaházy György jogi képviseletét is ő látja el), tevékenységéből összesen 250 ezer forintos bevétele van. Képviselői juttatásai havi 811 ezer forintra rúgnak, mindezek mellett több millió forintos befektetésekkel rendelkezik, többek között pénzpiaci alapban.

Egyed Zsolt jobbikos képviselő a BMW 525d-modelljével jutalmazta magát a választások után, de a mentelmi jogától nemrég megfosztott Samu Tamás Gergő is vett egyet az idén. A radikális párt képviselőinek ízlése - ami az autómárkákat illeti - hasonló Szanyi Tiboréhoz: a szocialista politikus egy BMW 530xd-vel rendelkezik. Dúró Dóra idén vett magának egy használt Renault-t, ellenben férjének, Novák Elődnek nincs saját kocsija, viszont van egy garzonlakása, gyümölcsöse és szőlője is.

Karácsony Gergely LMP-s képviselő egy II. kerületi 96 négyzetméteres lakóházat birtokol felesben, míg Szabó Tímea, a párt EP képviselő jelöltje pedig egy III. kerületi 72 négyzetméteres lakás felének tulajdonosa. Az egyik legszegényebb képviselő a kecskeméti Vágó Gábor, akinek 25 ezer forintos megtakarításaival mintegy 2 millió forintos tartozás állítható szembe. Igaz felerészben tulajdonosa a Schneider&Schneider Kft-nek, azonban innen nem jelentett be jövedelmet. Neki jelentős változást jelenthet a 962 ezer forintos képviselői tiszteletdíj.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zero
2010. június 15. 14:19
nem a BMW a kemény, hanem ez: "Gaudi-Nagy Tamás megtartotta ügyvédi praxisát (Budaházy György jogi képviseletét is ő látja el), tevékenységéből összesen 250 ezer forintos bevétele van." Napi 250 ezer, nem Tamás?!
honphibu
2010. június 15. 13:19
Szinte látom a szemeim előtt, ahogy a tetőablakon kibújva 160-nál pattogtatják a karikást, betyárkalappal a fejükön, útban a választói körzetükbe lakossági fórumot tartani a rothadó globalizált világról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!